Gyümölcsös krémes
Hozzávalók
Piskótához:
Krém:
Tetejére:
Elkészítés
Előkészítés
Elkészítés
A krémhez a pudingport kevés vízzel kikeverjük, a többi vizet feltesszük 10 dkg cukorral, és ha forr, megfőzzük benne a pudingot. A többi cukorral a fehérjét habbá verjük, majd a forró pudingot hozzákeverjük. A kész krémmel megtöltjük a háromfelé vágott piskótát úgy, hogy a lapot visszahelyezzük a keretbe, mert így nem folyik ki a krém. A tetejére krém kerül, mert erre tesszük a gyümölcsöt. Pl. befőtt barack, kivi, ananász, meggy, ízlés szerint.
A tetejére zselatint teszünk. A zselatint a befőttlével és a vízzel felfőzzük, ha langyos ráöntjük a süti tetejére. Dermedés után szeleteljük.
Tálalás
Tárolás
Gyümölcsös krémes
Hozzávalók
Krém:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés
Elkészítés
A krémhez a pudingport kevés vízzel kikeverjük, a többi vizet feltesszük 10 dkg cukorral, és ha forr, megfőzzük benne a pudingot. A többi cukorral a fehérjét habbá verjük, majd a forró pudingot hozzákeverjük. A kész krémmel megtöltjük a háromfelé vágott piskótát úgy, hogy a lapot visszahelyezzük a keretbe, mert így nem folyik ki a krém. A tetejére krém kerül, mert erre tesszük a gyümölcsöt. Pl. befőtt barack, kivi, ananász, meggy, ízlés szerint.
A tetejére zselatint teszünk. A zselatint a befőttlével és a vízzel felfőzzük, ha langyos ráöntjük a süti tetejére. Dermedés után szeleteljük.
Tálalás
Tárolás
Legújabb cikkek
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.
Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.
Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?