Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Gyümölcsös krémes

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Piskótához:

5 tojás
25 dkg cukor
1,5 dl tej
0,5 dl olaj
30 dkg liszt

Krém:

2-3 dl tojásfehérje (kb.7 db tojásfehérje)
25 dkg cukor
8 dl víz

Tetejére:

2,5 dl befőttlé
2,5 dl víz
gyümölcsök
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

A zselatint előre beáztatjuk.

Elkészítés

A tésztához a tojásfehérjét 10 dkg cukorral habbá verjük. A tojássárgát a többi cukorral, az olajjal, a tejjel kihabosítjuk, majd hozzákeverjük a lisztes sütőport. Végül a fehérjehabot. Ezt egy kb. 27×27 cm-es keretben megsütjük.
A krémhez a pudingport kevés vízzel kikeverjük, a többi vizet feltesszük 10 dkg cukorral, és ha forr, megfőzzük benne a pudingot. A többi cukorral a fehérjét habbá verjük, majd a forró pudingot hozzákeverjük. A kész krémmel megtöltjük a háromfelé vágott piskótát úgy, hogy a lapot visszahelyezzük a keretbe, mert így nem folyik ki a krém. A tetejére krém kerül, mert erre tesszük a gyümölcsöt. Pl. befőtt barack, kivi, ananász, meggy, ízlés szerint.
A tetejére zselatint teszünk. A zselatint a befőttlével és a vízzel felfőzzük, ha langyos ráöntjük a süti tetejére. Dermedés után szeleteljük.

Tálalás

16 szelet

Tárolás

Hűtőben.
Gyümölcsös krémes Gyümölcsös krémes

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
20 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
20 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
55 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
2 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!