
Gyümölcsös túrókocka


Hozzávalók
Tésztához:
Krémhez:
Tetejére:
Elkészítés
Elkészítés
Tojások sárgáját kikeverjük a porcukorral és a langyos vízzel. Olajat hozzáadva tovább keverjük.
Lisztet, kakaót, sütőport összekeverjük és a felvert tojásfehérjével felváltva a tojásos masszához adjuk.
Sütőpapírral bélelt közepes tepsibe megsütjük.
Krémhez
Tejben a pudingot felfőzzük, majd kihűtjük.
Margarint a porcukorral kikeverjük a kihűlt pudinghoz adjuk a túróval együtt és jól összedolgozzuk.
Kihűlt tésztára simítjuk a krémet.
Tetejére
Krém tetejét megrakjuk félbe vágott eperrel. Tortazselét a csomagoláson szereplő utasítás szerint elkészítjük, majd ha langyosra kihűlt az eperre öntjük, 2 órára hűtőbe tesszük és szeleteljük.


Gyümölcsös túrókocka
Hozzávalók
Tésztához:
Krémhez:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
Tojások sárgáját kikeverjük a porcukorral és a langyos vízzel. Olajat hozzáadva tovább keverjük.
Lisztet, kakaót, sütőport összekeverjük és a felvert tojásfehérjével felváltva a tojásos masszához adjuk.
Sütőpapírral bélelt közepes tepsibe megsütjük.
Krémhez
Tejben a pudingot felfőzzük, majd kihűtjük.
Margarint a porcukorral kikeverjük a kihűlt pudinghoz adjuk a túróval együtt és jól összedolgozzuk.
Kihűlt tésztára simítjuk a krémet.
Tetejére
Krém tetejét megrakjuk félbe vágott eperrel. Tortazselét a csomagoláson szereplő utasítás szerint elkészítjük, majd ha langyosra kihűlt az eperre öntjük, 2 órára hűtőbe tesszük és szeleteljük.

Legújabb cikkek

Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.


Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.


Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?