Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Gyümölcstorta

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

A tésztához:

125 g liszt
100 g cukor
4 tojás
3 ek. olaj
2 ek. gyümölcsecet

A töltelékhez:

200 ml tej
500 g gyümölcs

A mázhoz:

250 ml forrásban lévő víz
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

Melegítsük elő a sütőt 200 fokra.
Alaposan vajazzunk és lisztezzünk ki egy kb. 28-30 cm-es gyümölcstortaformát.

Elkészítés

Tegyük a tészta hozzávalóit egy keverőtálba és kézi elektromos habverővel keverjük kb.3 percig, amíg sima nem lesz. Öntsük a tésztát az előkészített formába, tegyük be a sütőbe. Süssük kb. 15 percig.
Hagyjuk a tortát a formából kiborítva egy rácson kihűlni.
Készítsük el a krémpudingot a leírás a lapján, de csak 200 ml tejjel. Simítsuk a krémet a torta mélyedésébe és rakjuk ki gyümölcsökkel.
Készítsük el a tortazselét a tasakon lévő utasítás alapján és öntsük a gyümölcsök tetejére.
Hagyjuk a tortát néhány órán át a hűtőben hűlni.

Alternatív elkészítés

Én most főképp eperrel készítettem el, de bármilyen gyümölccsel készíthetjük.
Gyümölcstorta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
34 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
33 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
21 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!