Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Habos meggyes sütemény

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Habos meggyes sütemény

10 dkg liszt
8 dkg vaj
5 dkg cukor
3 tojássárgája
1 dl tejföl

Töltelék:

3 tojásfehérje
csipet só
15 dkg cukor
fél üveg magozott meggy
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

Én csak üveges meggyből készítettem eddig, frissből még nem. De mindenféleképpen ki kell magozni. Levét jól le kell csepegtetni, de kinyomkodni nem kell!

Elkészítés

A tészta hozzávalóit alaposan összekeverjük és sütőpapírral bélelt tepsiben, előmelegített sütőben 220 fokon 10-15 perc alatt megsütjük.
A tojásfehérjéből, a csipet sóval és cukorral kemény habot verünk, és óvatosan beleforgatjuk a lecsöpögtetett meggyet. A kész lapra kenjük és 150 fokon tovább sütjük még kb. 20-30 percig.

Tálalás

4 személynek való mennyiség. Egy könnyű ebéd zárásaként.

Tárolás

Hűvös helyen, fóliával lefedve tároljuk. De frissen a legfinomabb.

Alternatív elkészítés

Ha valaki nem szereti a meggyet, mert túl savanyúnak ítéli, készítheti cseresznye befőttel is. Ugyanúgy kell eljárni vele, magozni, csepegtetni kell.
Habos meggyes sütemény

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
26 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
11 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
12 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!