Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Habos meggyes sütemény

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Habos meggyes sütemény

10 dkg liszt
8 dkg vaj
5 dkg cukor
3 tojássárgája
1 dl tejföl

Töltelék:

3 tojásfehérje
csipet só
15 dkg cukor
fél üveg magozott meggy
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

Én csak üveges meggyből készítettem eddig, frissből még nem. De mindenféleképpen ki kell magozni. Levét jól le kell csepegtetni, de kinyomkodni nem kell!

Elkészítés

A tészta hozzávalóit alaposan összekeverjük és sütőpapírral bélelt tepsiben, előmelegített sütőben 220 fokon 10-15 perc alatt megsütjük.
A tojásfehérjéből, a csipet sóval és cukorral kemény habot verünk, és óvatosan beleforgatjuk a lecsöpögtetett meggyet. A kész lapra kenjük és 150 fokon tovább sütjük még kb. 20-30 percig.

Tálalás

4 személynek való mennyiség. Egy könnyű ebéd zárásaként.

Tárolás

Hűvös helyen, fóliával lefedve tároljuk. De frissen a legfinomabb.

Alternatív elkészítés

Ha valaki nem szereti a meggyet, mert túl savanyúnak ítéli, készítheti cseresznye befőttel is. Ugyanúgy kell eljárni vele, magozni, csepegtetni kell.
Habos meggyes sütemény

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
42 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
11 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
39 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!