Habroló
Hozzávalók
A tésztához:
30 dkg liszt
25 dkg margarin
1 kk só
2 ek tejföl
1 tojás
Krémhez:
300 ml tejszín
2 cs Dr. oetker habfixáló
porcukor (ízlés szerint)
Elkészítés
Elkészítés
A tésztához a vajat a liszttel és sóval elmorzsoljuk, majd a tejföllel könnyen kezelhető tésztává gyúrjuk és 1 órát hideg helyen pihentetjük. A tésztát kb. 1 cm vastagságúra kinyújtjuk, és felvágjuk kb. 2 cm széles csíkokra, ezeket a csíkokat pedig kb. 10-15 cm hosszúságúra hagyjuk. A habrolócsőre úgy tekerjük fel a tésztákat, hogy minden csík fedje egy kicsit az előző csíkot. Tojással lekenjük és 180 fokon kb. 30 percig sütjük. Még melegen leszedjük a csövekről, és kihűtjük, majd betöltjük a felvert tejszínhabbal.
Kedvencnek jelölöm
Habroló
Hozzávalók
A tésztához:
30 dkg liszt
25 dkg margarin
1 kk só
2 ek tejföl
1 tojás
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
A tésztához a vajat a liszttel és sóval elmorzsoljuk, majd a tejföllel könnyen kezelhető tésztává gyúrjuk és 1 órát hideg helyen pihentetjük. A tésztát kb. 1 cm vastagságúra kinyújtjuk, és felvágjuk kb. 2 cm széles csíkokra, ezeket a csíkokat pedig kb. 10-15 cm hosszúságúra hagyjuk. A habrolócsőre úgy tekerjük fel a tésztákat, hogy minden csík fedje egy kicsit az előző csíkot. Tojással lekenjük és 180 fokon kb. 30 percig sütjük. Még melegen leszedjük a csövekről, és kihűtjük, majd betöltjük a felvert tejszínhabbal.


Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?