Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Habroló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

A tésztához:

30 dkg liszt
25 dkg margarin
1 kk só
2 ek tejföl
1 tojás

Krémhez:

300 ml tejszín
porcukor (ízlés szerint)
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A tésztához a vajat a liszttel és sóval elmorzsoljuk, majd a tejföllel könnyen kezelhető tésztává gyúrjuk és 1 órát hideg helyen pihentetjük. A tésztát kb. 1 cm vastagságúra kinyújtjuk, és felvágjuk kb. 2 cm széles csíkokra, ezeket a csíkokat pedig kb. 10-15 cm hosszúságúra hagyjuk. A habrolócsőre úgy tekerjük fel a tésztákat, hogy minden csík fedje egy kicsit az előző csíkot. Tojással lekenjük és 180 fokon kb. 30 percig sütjük. Még melegen leszedjük a csövekről, és kihűtjük, majd betöltjük a felvert tejszínhabbal.
Habroló

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
5 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
5 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
64 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!