
Hamburger zsemle


Hozzávalók
Tésztához:
Lekenéshez:
Elkészítés
Elkészítés
A lisztet egy tálba szitáljuk, majd hozzáadjuk a felfutott élesztőt, a maradék cukrot, a sót, a margarint, a tojás sárgáját, és a maradék tejet fokozatosan adagolva kidagasztjuk.
Meleg helyen, konyharuhával letakarva kb. 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.
A megkelt tésztát enyhén lisztezett felületre borítjuk és 8 egyenlő részre osztjuk.
Zsemléket formálunk a tésztadarabokból.
Sütőpapírral bélelt tepsikbe rakjuk.
(Érdemes távolabb tenni egymástól, mert még nőni fognak.)
Ott még kb. 45 percet kelesztjük, lekenjük felvert tojással, megszórjuk szezámmaggal.
200 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt hőlégkeveréssel megsütjük.
Tálalás
Tárolás
Alternatív elkészítés




Hamburger zsemle
Hozzávalók
Tésztához:
Lekenéshez:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
A lisztet egy tálba szitáljuk, majd hozzáadjuk a felfutott élesztőt, a maradék cukrot, a sót, a margarint, a tojás sárgáját, és a maradék tejet fokozatosan adagolva kidagasztjuk.
Meleg helyen, konyharuhával letakarva kb. 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.
A megkelt tésztát enyhén lisztezett felületre borítjuk és 8 egyenlő részre osztjuk.
Zsemléket formálunk a tésztadarabokból.
Sütőpapírral bélelt tepsikbe rakjuk.
(Érdemes távolabb tenni egymástól, mert még nőni fognak.)
Ott még kb. 45 percet kelesztjük, lekenjük felvert tojással, megszórjuk szezámmaggal.
200 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt hőlégkeveréssel megsütjük.
Tálalás
Tárolás
Alternatív elkészítés



Legújabb cikkek

Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.


Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.


Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?