
Hamburger zsemlék (vagy vajas puffancs)


Hozzávalók
Hamburger zsemlék (vagy vajas puffancs)
Elkészítés
Előkészítés
Elkészítés
Áttesszük egy kelesztő tálba, lefedjük, és fél órát kelesztjük langyos helyen. 8 részre osztjuk a konyhai mérleg segítségével (lehet szemmérték alapján is), és begombócoljuk őket (kívülről finoman hajtogatjuk befelé), és a sima, szép felével fölfelé tesszük a sütőpapíros tepsire (lehetőleg alacsony szélű legyen). Bekenjük mindegyiket vizes tojássárgájával, és betesszük a sütőbe a legalacsonyabb hőfokra kb. 10 percre (nem kell előmelegíteni), hogy keljenek szép magasra. Kivesszük, és előmelegítjük a sütőt 220 fokra. Ismét lekenjük a vizes tojássárgájával és megszórjuk szezámmaggal. Lehet más egyébbel is (mák, reszelt sajt, köménymag, napraforgómag, tökmag, lenmag, stb.) de ki is hagyhatjuk. Végül annyi a dolgunk, hogy aranybarnára süssük. Gyorsan megsül!
Tálalás
Tárolás
Alternatív elkészítés



Hamburger zsemlék (vagy vajas puffancs)
Hozzávalók
Hamburger zsemlék (vagy vajas puffancs)
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés
Elkészítés
Áttesszük egy kelesztő tálba, lefedjük, és fél órát kelesztjük langyos helyen. 8 részre osztjuk a konyhai mérleg segítségével (lehet szemmérték alapján is), és begombócoljuk őket (kívülről finoman hajtogatjuk befelé), és a sima, szép felével fölfelé tesszük a sütőpapíros tepsire (lehetőleg alacsony szélű legyen). Bekenjük mindegyiket vizes tojássárgájával, és betesszük a sütőbe a legalacsonyabb hőfokra kb. 10 percre (nem kell előmelegíteni), hogy keljenek szép magasra. Kivesszük, és előmelegítjük a sütőt 220 fokra. Ismét lekenjük a vizes tojássárgájával és megszórjuk szezámmaggal. Lehet más egyébbel is (mák, reszelt sajt, köménymag, napraforgómag, tökmag, lenmag, stb.) de ki is hagyhatjuk. Végül annyi a dolgunk, hogy aranybarnára süssük. Gyorsan megsül!
Tálalás
Tárolás
Alternatív elkészítés


Legújabb cikkek

Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.


Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.


Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?