Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Háromszínű kalács

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Háromszínű kalács

4 db tojás
30 dkg liszt
30 dkg cukor
25 dkg Rama
2 dl tejföl
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

Kivajazunk, kilisztezünk egy őzgerincformát. Illetve tetszés szerint akár egy hosszúkás formát. A sütőt előmelegítjük 180 fokra. Felverjük a tojásfehérjéket apránként hozzáadagolt 4 evőkanál cukorral. Alaposan kikeverjük a margarint, a maradék cukrot, a tojássárgájákat. Hozzáadjuk a tejfölt is. Összevegyítjük a többi hozzávalóval úgy, hogy felváltva adagoljuk a sütőporos lisztet, s a felvert tojásfehérjét a cukros-margarinos-tojássárgájás krémhez.
Háromfelé vesszük a tésztát. Az egyikhez a vaníliás pudingport keverjük, a másikhoz a puncsosat, a harmadikhoz a kakaót. Elosztjuk úgy a tésztát, hogy mindegyikbe alulra a vaníliás, középre a kakaós, felülre a puncsos tészta kerüljön. Mikor feljön a tészta, lejjebb vesszük a hőfokot, s készre sütjük. Ha égne a teteje, de még belül nyers, alufóliával takarjuk le. Összesen kb. 40 perc alatt kész. Kicsit hűljön, csak ezután borítsuk ki a formákból. Cukorral megszórhatjuk, vagy csokival bevonhatjuk, de anélkül is kiváló kalácsféle.
Háromszínű kalács Háromszínű kalács

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
19 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
15 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
12 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!