
Háromszínű kalács


Hozzávalók
Háromszínű kalács
Elkészítés
Elkészítés
Háromfelé vesszük a tésztát. Az egyikhez a vaníliás pudingport keverjük, a másikhoz a puncsosat, a harmadikhoz a kakaót. Elosztjuk úgy a tésztát, hogy mindegyikbe alulra a vaníliás, középre a kakaós, felülre a puncsos tészta kerüljön. Mikor feljön a tészta, lejjebb vesszük a hőfokot, s készre sütjük. Ha égne a teteje, de még belül nyers, alufóliával takarjuk le. Összesen kb. 40 perc alatt kész. Kicsit hűljön, csak ezután borítsuk ki a formákból. Cukorral megszórhatjuk, vagy csokival bevonhatjuk, de anélkül is kiváló kalácsféle.



Háromszínű kalács
Hozzávalók
Háromszínű kalács
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
Háromfelé vesszük a tésztát. Az egyikhez a vaníliás pudingport keverjük, a másikhoz a puncsosat, a harmadikhoz a kakaót. Elosztjuk úgy a tésztát, hogy mindegyikbe alulra a vaníliás, középre a kakaós, felülre a puncsos tészta kerüljön. Mikor feljön a tészta, lejjebb vesszük a hőfokot, s készre sütjük. Ha égne a teteje, de még belül nyers, alufóliával takarjuk le. Összesen kb. 40 perc alatt kész. Kicsit hűljön, csak ezután borítsuk ki a formákból. Cukorral megszórhatjuk, vagy csokival bevonhatjuk, de anélkül is kiváló kalácsféle.


Legújabb cikkek

Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.


Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.


Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?