Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Házi pitetészta

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Házi pitetészta

150 g liszt
1/2 tk. só
1/2 tk. cukor
110 g hideg vaj
2-4 ek. jeges víz
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A lisztet összekeverjük a sóval és a cukorral. Majd egy késes betétű robotgépbe tesszük és eldolgozzuk a vajjal, amíg morzsás nem lesz. Hozzákeverünk 2 ek. jeges vizet, és ha a tésztát két ujjunkkal összenyomva az egyben marad, akkor kész vagyunk, ha nem tegyünk hozzá még egy ek. vizet. Nem szabad addig járatni a motort, amíg a tészta gombóccá áll össze. Formáljunk belőle egy lapos korongot és becsomagolva tegyük egy órára hűtőbe.
Nyújtsuk ki egy lisztezett felületen és fektessük egy 23 cm-es piteformába. A széleit kicsipkedhetjük hullámosra, vagy nyomkodjuk le egy villával. Tegyük vissza a hűtőbe fél órára.
Béleljük ki a mélyedést sütőpapírral és tegyünk bele szárazbabot. Ezzel megakadályozzuk, hogy felhólyagosodjon sütés közben. Tegyük be a 190 fokra előmelegített sütőbe és süssük készre 20-25 perc alatt.

Alternatív elkészítés

A pitét tölthetjük bármivel, pudinggal,túrókrémmel, gyümölccsel. Ez az alapja a sütőtökös pitének, az almás pitének is.
Házi pitetészta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
34 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
48 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
29 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!