Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Házi Pizza

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Tészta:

30 dkg liszt
fél dl olaj
1 egész tojás
só (ízlés szerint)
fél cs. élesztő
3 dl tej
csipetnyi cukor

Pizza krém:

3-5 kis fej vörös vagy lilahagyma
ketchup,só, bors,cukor (ízlés szerint)
3 ek. sűrített paradicsom
ízlés szerint pizzafűszer és oregánó (kb. 2-3 teáskanálnyi)
1 konzerv paradicsomos bab
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

Tészta:
A tejet langyosra melegítem, beleteszem a cukrot, majd belemorzsolom az élesztőt és felfuttatom, addig egy keverőtálba beleöntöm a lisztet, sót, tojást és olajat, majd hozzáadom az élesztős-cukros tejet, és kézzel jól megdagasztom.
Meleg helyen letakarva 20 percig kelesztem.
Amíg a tészta kel elkészítem a krémet.
Megpucolom a hagymát és felkockázom, majd kevés olajon megdinsztelem, kevés vizet szoktam ráönteni, mert akkor nincs olyan hagyma szag.
Hozzáadom a ketchupot, babot és a paradicsomot, ha összerottyant hozzáadjuk a sót, borsot, cukrot, pizza fűszert és oregánót. Kicsit összefőzöm őket, majd félre teszem hűlni. Aki túl sűrűnek találja, az egy kevés vízzel még főzze tovább.
A tésztát kelés után még egyszer átgyúrom, és két részre osztom, mert két gáztepsire való tészta jön ki ebből az adagból. Kinyújtom és a kizsírozott, lisztezett tepsibe beleteszem. A krémnek a felét ráteszem a tésztára, és erre teszem a feltéteket.
Én így csinálom:
Egyik tepsinél kolbászt a másiknál pedig reszelt felvágottat használok (a nagy lyukú reszelőn szoktam lereszelni).
Felvágott vagy kolbász, erre megy a csíkozott bacon szalonna, gomba, kukorica és jó sok sajt.
Előmelegített sütőben közepes lángon 20 perc alatt megsül. Remélem nektek is a kedvencetek lesz! Jó étvágyat hozzá!
Házi Pizza Házi Pizza

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
19 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
6 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
16 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!