Házi Pizza
Hozzávalók
Tészta:
30 dkg liszt
fél dl olaj
1 egész tojás
só (ízlés szerint)
fél cs. élesztő
3 dl tej
csipetnyi cukor
Pizza krém:
3-5 kis fej vörös vagy lilahagyma
ketchup,só, bors,cukor (ízlés szerint)
3 ek. sűrített paradicsom
ízlés szerint pizzafűszer és oregánó (kb. 2-3 teáskanálnyi)
1 konzerv paradicsomos bab
Elkészítés
Elkészítés
Tészta:
A tejet langyosra melegítem, beleteszem a cukrot, majd belemorzsolom az élesztőt és felfuttatom, addig egy keverőtálba beleöntöm a lisztet, sót, tojást és olajat, majd hozzáadom az élesztős-cukros tejet, és kézzel jól megdagasztom.
Meleg helyen letakarva 20 percig kelesztem.
Amíg a tészta kel elkészítem a krémet.
Megpucolom a hagymát és felkockázom, majd kevés olajon megdinsztelem, kevés vizet szoktam ráönteni, mert akkor nincs olyan hagyma szag.
Hozzáadom a ketchupot, babot és a paradicsomot, ha összerottyant hozzáadjuk a sót, borsot, cukrot, pizza fűszert és oregánót. Kicsit összefőzöm őket, majd félre teszem hűlni. Aki túl sűrűnek találja, az egy kevés vízzel még főzze tovább.
A tésztát kelés után még egyszer átgyúrom, és két részre osztom, mert két gáztepsire való tészta jön ki ebből az adagból. Kinyújtom és a kizsírozott, lisztezett tepsibe beleteszem. A krémnek a felét ráteszem a tésztára, és erre teszem a feltéteket.
Én így csinálom:
Egyik tepsinél kolbászt a másiknál pedig reszelt felvágottat használok (a nagy lyukú reszelőn szoktam lereszelni).
Felvágott vagy kolbász, erre megy a csíkozott bacon szalonna, gomba, kukorica és jó sok sajt.
Előmelegített sütőben közepes lángon 20 perc alatt megsül. Remélem nektek is a kedvencetek lesz! Jó étvágyat hozzá!
A tejet langyosra melegítem, beleteszem a cukrot, majd belemorzsolom az élesztőt és felfuttatom, addig egy keverőtálba beleöntöm a lisztet, sót, tojást és olajat, majd hozzáadom az élesztős-cukros tejet, és kézzel jól megdagasztom.
Meleg helyen letakarva 20 percig kelesztem.
Amíg a tészta kel elkészítem a krémet.
Megpucolom a hagymát és felkockázom, majd kevés olajon megdinsztelem, kevés vizet szoktam ráönteni, mert akkor nincs olyan hagyma szag.
Hozzáadom a ketchupot, babot és a paradicsomot, ha összerottyant hozzáadjuk a sót, borsot, cukrot, pizza fűszert és oregánót. Kicsit összefőzöm őket, majd félre teszem hűlni. Aki túl sűrűnek találja, az egy kevés vízzel még főzze tovább.
A tésztát kelés után még egyszer átgyúrom, és két részre osztom, mert két gáztepsire való tészta jön ki ebből az adagból. Kinyújtom és a kizsírozott, lisztezett tepsibe beleteszem. A krémnek a felét ráteszem a tésztára, és erre teszem a feltéteket.
Én így csinálom:
Egyik tepsinél kolbászt a másiknál pedig reszelt felvágottat használok (a nagy lyukú reszelőn szoktam lereszelni).
Felvágott vagy kolbász, erre megy a csíkozott bacon szalonna, gomba, kukorica és jó sok sajt.
Előmelegített sütőben közepes lángon 20 perc alatt megsül. Remélem nektek is a kedvencetek lesz! Jó étvágyat hozzá!
Kedvencnek jelölöm
Házi Pizza
Hozzávalók
Tészta:
30 dkg liszt
fél dl olaj
1 egész tojás
só (ízlés szerint)
fél cs. élesztő
3 dl tej
csipetnyi cukor
Pizza krém:
3-5 kis fej vörös vagy lilahagyma
ketchup,só, bors,cukor (ízlés szerint)
3 ek. sűrített paradicsom
ízlés szerint pizzafűszer és oregánó (kb. 2-3 teáskanálnyi)
1 konzerv paradicsomos bab
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
Tészta:
A tejet langyosra melegítem, beleteszem a cukrot, majd belemorzsolom az élesztőt és felfuttatom, addig egy keverőtálba beleöntöm a lisztet, sót, tojást és olajat, majd hozzáadom az élesztős-cukros tejet, és kézzel jól megdagasztom.
Meleg helyen letakarva 20 percig kelesztem.
Amíg a tészta kel elkészítem a krémet.
Megpucolom a hagymát és felkockázom, majd kevés olajon megdinsztelem, kevés vizet szoktam ráönteni, mert akkor nincs olyan hagyma szag.
Hozzáadom a ketchupot, babot és a paradicsomot, ha összerottyant hozzáadjuk a sót, borsot, cukrot, pizza fűszert és oregánót. Kicsit összefőzöm őket, majd félre teszem hűlni. Aki túl sűrűnek találja, az egy kevés vízzel még főzze tovább.
A tésztát kelés után még egyszer átgyúrom, és két részre osztom, mert két gáztepsire való tészta jön ki ebből az adagból. Kinyújtom és a kizsírozott, lisztezett tepsibe beleteszem. A krémnek a felét ráteszem a tésztára, és erre teszem a feltéteket.
Én így csinálom:
Egyik tepsinél kolbászt a másiknál pedig reszelt felvágottat használok (a nagy lyukú reszelőn szoktam lereszelni).
Felvágott vagy kolbász, erre megy a csíkozott bacon szalonna, gomba, kukorica és jó sok sajt.
Előmelegített sütőben közepes lángon 20 perc alatt megsül. Remélem nektek is a kedvencetek lesz! Jó étvágyat hozzá!
A tejet langyosra melegítem, beleteszem a cukrot, majd belemorzsolom az élesztőt és felfuttatom, addig egy keverőtálba beleöntöm a lisztet, sót, tojást és olajat, majd hozzáadom az élesztős-cukros tejet, és kézzel jól megdagasztom.
Meleg helyen letakarva 20 percig kelesztem.
Amíg a tészta kel elkészítem a krémet.
Megpucolom a hagymát és felkockázom, majd kevés olajon megdinsztelem, kevés vizet szoktam ráönteni, mert akkor nincs olyan hagyma szag.
Hozzáadom a ketchupot, babot és a paradicsomot, ha összerottyant hozzáadjuk a sót, borsot, cukrot, pizza fűszert és oregánót. Kicsit összefőzöm őket, majd félre teszem hűlni. Aki túl sűrűnek találja, az egy kevés vízzel még főzze tovább.
A tésztát kelés után még egyszer átgyúrom, és két részre osztom, mert két gáztepsire való tészta jön ki ebből az adagból. Kinyújtom és a kizsírozott, lisztezett tepsibe beleteszem. A krémnek a felét ráteszem a tésztára, és erre teszem a feltéteket.
Én így csinálom:
Egyik tepsinél kolbászt a másiknál pedig reszelt felvágottat használok (a nagy lyukú reszelőn szoktam lereszelni).
Felvágott vagy kolbász, erre megy a csíkozott bacon szalonna, gomba, kukorica és jó sok sajt.
Előmelegített sütőben közepes lángon 20 perc alatt megsül. Remélem nektek is a kedvencetek lesz! Jó étvágyat hozzá!


Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?