Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Hókocka

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Tészta:

60 dkg liszt
16 dkg margarin
6 ek. porcukor
0,5 dl tej
2 db egész tojás
kevés tej

Krémhez:

7 dl tej
6 ek. liszt (púpos)
25 dkg margarin
25 dkg porcukor
0,5 dl víz
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

A szalalkálit tejben, a zselatint vízben oldjuk fel. (0,5-0,5 dl-ben)

Elkészítés

A tésztát a hozzávalókból kevés tejjel összeállítjuk, négy részre osztjuk, és a lapokat megsütjük. (Nem kell, hogy színe legyen, mert akkor kemény lesz a tészta.)
A krémhez a lisztet simára keverjük a tejjel, majd felfőzzük, beletesszük a feloldott zselatint.
A margarint habosra keverjük a porcukorral, vaníliás cukorral.
A kihűlt főzött krémet a margarinos masszával jól összedolgozzuk.
A lapokat megtöltjük, majd jól lehűtjük a sütit.
Szeleteljük és porcukrozzuk.
Hókocka

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!