
Hókocka


Hozzávalók
Hókocka
Krém:
Elkészítés
Elkészítés
A fél liter tejben csomómentesre keverünk 5 evőkanál lisztet, és a vaníliás cukorral sűrűre főzzük. Ha kihűlt keverjük a 25 dkg rámával habosra, és tegyük félre, amíg a tészta elkészül.
A tészta hozzávalóiból langyos tejjel rugalmas, jól nyújtható tésztát gyúrunk.( Azért írtam kb 1 dl tejet, mert ezt a gyúrásnál látjuk, hogy mennyit vesz fel.)
3 részre osztjuk, vékonyra nyújtjuk, és sütőlemezen 150 fokon kb. 5-6 percig sütjük. (Ne barnuljon meg a sütéstől!)
Kiszedésnél vigyázzunk, törik a tészta!
Ha kihűlt, töltsük meg a krémmel, és lefóliázva tegyük félre ugyanis csak másnap vágható. A krémtől puhul a tészta meg.
Tetejére porcukrot szórunk.
Tálalás


Hókocka
Hozzávalók
Hókocka
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
A fél liter tejben csomómentesre keverünk 5 evőkanál lisztet, és a vaníliás cukorral sűrűre főzzük. Ha kihűlt keverjük a 25 dkg rámával habosra, és tegyük félre, amíg a tészta elkészül.
A tészta hozzávalóiból langyos tejjel rugalmas, jól nyújtható tésztát gyúrunk.( Azért írtam kb 1 dl tejet, mert ezt a gyúrásnál látjuk, hogy mennyit vesz fel.)
3 részre osztjuk, vékonyra nyújtjuk, és sütőlemezen 150 fokon kb. 5-6 percig sütjük. (Ne barnuljon meg a sütéstől!)
Kiszedésnél vigyázzunk, törik a tészta!
Ha kihűlt, töltsük meg a krémmel, és lefóliázva tegyük félre ugyanis csak másnap vágható. A krémtől puhul a tészta meg.
Tetejére porcukrot szórunk.
Tálalás

Legújabb cikkek

Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.


Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.


Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?