Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Hókocka

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Hókocka

45 dkg liszt
5 evőkanál cukor
10 dkg Ráma Margarin
1 tojás
langyos tej (kb. 1 dl )

Krém:

fél liter tej
5 evőkanál liszt
25 dkg Ráma Margarin
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

Először készítsük el a krémet.
A fél liter tejben csomómentesre keverünk 5 evőkanál lisztet, és a vaníliás cukorral sűrűre főzzük. Ha kihűlt keverjük a 25 dkg rámával habosra, és tegyük félre, amíg a tészta elkészül.
A tészta hozzávalóiból langyos tejjel rugalmas, jól nyújtható tésztát gyúrunk.( Azért írtam kb 1 dl tejet, mert ezt a gyúrásnál látjuk, hogy mennyit vesz fel.)
3 részre osztjuk, vékonyra nyújtjuk, és sütőlemezen 150 fokon kb. 5-6 percig sütjük. (Ne barnuljon meg a sütéstől!)
Kiszedésnél vigyázzunk, törik a tészta!
Ha kihűlt, töltsük meg a krémmel, és lefóliázva tegyük félre ugyanis csak másnap vágható. A krémtől puhul a tészta meg.
Tetejére porcukrot szórunk.

Tálalás

Ez a mennyiség egy 40 x 34 cm-es tepsire elegendő.
Hókocka

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
10 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
41 Kedvelés
Nehézség Tapasztalatot kíván
Szükséges idő Több, mint 60 perc
1 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!