
Hólabda torta


Hozzávalók
Hólabda torta
Krémhez:
Díszítéshez:
Elkészítés
Előkészítés
sütés: 50 perc
Elkészítés
2. A tojásfehérjéket egy csipet sóval kemény habbá verjük, majd óvatosan beleforgatjuk a tésztába.
3. A tésztát kivajazott, kilisztezett tortaformába öntjük, és előmelegített sütőbe tesszük.
4. 10 percig nagy lángon sütjük, majd 4-es fokozaton kb. 40 percig. Hústűvel ellenőrizzük, hogy megsült-e a közepe, ha kész a tepsiben hagyjuk kihűlni.
5. Amíg sül a tészta elkészítjük a krémet. A tejből és a lisztből sűrű krémet főzünk, majd hagyjuk teljesen kihűlni.
6. A margarint kikeverjük a porcukorral, és hozzáadjuk a krémhez. Kézimixerrel csomómentesre keverjük!
7. A tésztát 2 lapra vágjuk. Belekenjük a krémet, és kívülről is bevonjuk.
8. Kókuszreszelékkel díszítjük, de lehet csokiforgáccsal vagy olvasztott csokival is.
sütési hőfok:
180°C
Tálalás


Hólabda torta
Hozzávalók
Hólabda torta
Krémhez:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés
sütés: 50 perc
Elkészítés
2. A tojásfehérjéket egy csipet sóval kemény habbá verjük, majd óvatosan beleforgatjuk a tésztába.
3. A tésztát kivajazott, kilisztezett tortaformába öntjük, és előmelegített sütőbe tesszük.
4. 10 percig nagy lángon sütjük, majd 4-es fokozaton kb. 40 percig. Hústűvel ellenőrizzük, hogy megsült-e a közepe, ha kész a tepsiben hagyjuk kihűlni.
5. Amíg sül a tészta elkészítjük a krémet. A tejből és a lisztből sűrű krémet főzünk, majd hagyjuk teljesen kihűlni.
6. A margarint kikeverjük a porcukorral, és hozzáadjuk a krémhez. Kézimixerrel csomómentesre keverjük!
7. A tésztát 2 lapra vágjuk. Belekenjük a krémet, és kívülről is bevonjuk.
8. Kókuszreszelékkel díszítjük, de lehet csokiforgáccsal vagy olvasztott csokival is.
sütési hőfok:
180°C
Tálalás

Legújabb cikkek

Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.


Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.


Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?