Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Hólabda torta

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Hólabda torta

20 dkg porcukor
4 ek forró víz
4 db tojás
1 csipet só
12 dkg liszt

Krémhez:

2,5 dl tej
2,5 ek liszt
12 dkg margarin
10 dkg porcukor

Díszítéshez:

kókuszreszelék
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

előkészület: 30 perc
sütés: 50 perc

Elkészítés

1. A porcukrot a forró vízzel jól kikeverjük. Hozzáadjuk a tojások sárgáját és a sütőporral elkevert lisztet. Majd a kakaót, amivel alaposan elkeverjük.
2. A tojásfehérjéket egy csipet sóval kemény habbá verjük, majd óvatosan beleforgatjuk a tésztába.
3. A tésztát kivajazott, kilisztezett tortaformába öntjük, és előmelegített sütőbe tesszük.
4. 10 percig nagy lángon sütjük, majd 4-es fokozaton kb. 40 percig. Hústűvel ellenőrizzük, hogy megsült-e a közepe, ha kész a tepsiben hagyjuk kihűlni.
5. Amíg sül a tészta elkészítjük a krémet. A tejből és a lisztből sűrű krémet főzünk, majd hagyjuk teljesen kihűlni.
6. A margarint kikeverjük a porcukorral, és hozzáadjuk a krémhez. Kézimixerrel csomómentesre keverjük!
7. A tésztát 2 lapra vágjuk. Belekenjük a krémet, és kívülről is bevonjuk.
8. Kókuszreszelékkel díszítjük, de lehet csokiforgáccsal vagy olvasztott csokival is.

sütési hőfok:
180°C

Tálalás

12 főre.
Hólabda torta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
18 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
31 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
12 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!