Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Húsvéti diós koszorú

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Húsvéti diós koszorú

60 dkg finomliszt
25 dkg margarin
5 dkg porcukor
3 dkg élesztő
pici só
1 pohár natúr joghurt

Töltelékhez:

25 dkg darált dióbél
15 dkg porcukor
5 ek. lekvár (bármilyen ízű)

Kenéshez:

1 db tojás
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A liszthez adjuk az élesztőt (felfuttatás nélkül) és az összes alapanyagot jól összegyúrjuk, kidolgozzuk, hogy közepes keménységű tésztát kapjunk.
Éjszakára hűtőbe tesszük.
Másnap átgyúrjuk, kinyújtjuk. Megkenjük lekvárral, megszórjuk cukros darált dióval.
Feltekerjük. Kivajazott kuglófformába tesszük.
Bevagdossuk, de nem teljesen a közepétől.
Megkenjük egy felvert tojással, megszórjuk színes tortadarával, és előmelegített sütőben szép pirosra sütjük.
Miután megsült, a formában hagyjuk kihűlni, majd kivesszük a formából, tálcára tesszük.
Húsvéti diós koszorú

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
57 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
30 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
33 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!