Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Húsvéti hamiskás Malakoff-torta

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Húsvéti hamiskás Malakoff-torta

3 tojás
3 ek. liszt
1 ek. étkezési keményítő
3 ek. cukor
1 ek. víz
1 tojásformájú tortaforma vagy keret 24 cm átmérővel

A krémhez:

4 dl tej
6 db babapiskóta
3 dkg mandulapehely
narancshéjcsíkok (1 db narancsból)
2,5 dl tejszín
2 tk. porcukor
2 dl presszó kávé
3 ek. jamaikai rumaroma

A díszítéshez:

4 db babapiskóta (ferdén félbevágva)
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A piskótát megsütjük az alapanyagokból, és ha túl vastag lenne, mint az enyém, akkor 2 db tortát is lehet készíteni belőle. Kettévágtam, és félre tettem az egyik felét. A kávéba belekevertem az aromát, és a piskótákat egyenként megmártottam benne. Elosztottam a tortalapon, majd a krémes krémport a tejjel 3 perc alatt keményre felvertem. A piskótára kentem, majd a hűtőbe dermedésig hűtöttem. A tejszínből, és a cukorból habot vertem, és a csillagcsővel ellátott habzsákból díszítést készítettem, majd a félbevágott babapiskótával díszítettem. Megszórtam mandulával, és mindegyik habrózsa mellé narancshéjából csíkokat vágunk, és díszítjük a piskóta mentén. Behűtve tálaljuk.

Alternatív elkészítés

Nekem sajnos nem volt narancsom idehaza, ezért elmaradt a tortáról, de anélkül is nagyon finom volt.
Ha nagy a család, akkor érdemes kettőt készíteni belőle. Én csak az egyik felét használtam fel a piskótának.
Húsvéti hamiskás Malakoff-torta Húsvéti hamiskás Malakoff-torta Húsvéti hamiskás Malakoff-torta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
21 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
4 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
36 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!