Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Húsvéti keksz

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Húsvéti keksz

300 g liszt
30 g búzadara
120 g cukor
2 db tojássárgája
200 g puha vaj
2 evőkanál hideg víz

Díszítéshez:

Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

1.) A lisztet a búzadarával összekeverjük.
2.) Hozzáadjuk a vaníliás cukrot, tojássárgáját, vajat és a vizet.
3.) Összekeverjük, gyúrjuk egy gyúródeszkán.
4.) Fóliában 3 órán át pihentetjük.
5.) Formázzuk, szaggatjuk, majd sütjük.

Tálalás

Sütőrácson teljesen kihűtöttem, majd Dr. Oetker Dekor tollal díszítettem.
Húsvéti keksz

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
13 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
17 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
0 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!