Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Húsvéti keksz

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Húsvéti keksz

300 g liszt
30 g búzadara
120 g cukor
2 db tojássárgája
200 g puha vaj
2 evőkanál hideg víz

Díszítéshez:

Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

1.) A lisztet a búzadarával összekeverjük.
2.) Hozzáadjuk a vaníliás cukrot, tojássárgáját, vajat és a vizet.
3.) Összekeverjük, gyúrjuk egy gyúródeszkán.
4.) Fóliában 3 órán át pihentetjük.
5.) Formázzuk, szaggatjuk, majd sütjük.

Tálalás

Sütőrácson teljesen kihűtöttem, majd Dr. Oetker Dekor tollal díszítettem.
Húsvéti keksz

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
10 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
25 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
11 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!