Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Húsvéti mézeskalács

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Tészta:

76 dkg liszt
34 dkg porcukor
1 tk. szódabikarbóna
1 tk. fahéj
4 db tojás
8 dkg méz
5 dkg margarin
1 csipet só

Kenéshez:

1 db tojás
1 db tojássárgája (Ezt összekeverjük az egész tojással)

Díszítéshez:

Fehérjemáz:

1 db tojásfehérje
15 dkg porcukor (többször átszitált)
1 ek. citromlé (átszűrt)
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A tésztához az olvasztott mézet az olvasztott margarinnal elkeverjük, hozzákeverjük a villával kissé felvert tojásokat. Hozzáadjuk a szárazanyagokhoz. Jól összedolgozzuk, minimum 1 napig pihentetjük. Sütés előtt jól átgyúrjuk, kinyújtjuk, tojás alakú kiszúróval kiszaggatjuk. Vághatunk ki éles késsel kb. 15×10 cm-s téglalapokat is. Megkenjük a tojásos keverékkel, és a maradék tésztából készíthetünk szegélyt is neki. Ezt is lekenjük, majd megsütjük, 170 fokon, légkeveréses sütőben, 6-8 perc alatt.
Ha teljesen kihűltek, akkor feldíszítjük a fehérjemázzal.
Nekem most nem volt időm, ezért csokival díszítettem.

Tárolás

Jól záródó dobozban sokáig eláll.

Alternatív elkészítés

Én mindig másnap sütöm csak meg, és csak a következő nap díszítem fel. Szebb lett volna fehérjemázzal, de a locsolók így is örültek neki.
Húsvéti mézeskalács Húsvéti mézeskalács Húsvéti mézeskalács

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
11 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
33 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
6 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!