
Húsvéti nyuszi sütemény



Hozzávalók
Tepsihez (kb. 35x40 cm):
Tésztához:
Díszítéshez:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeverés sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A vajat vagy margarint konyhai robotgéppel (habverő) a legmagasabb fokozaton verjük fel.
Fokozatosan adjuk hozzá a porcukrot és a vaníliás cukrot. Keverjük bele a tojást kb. ½ percig a legmagasabb fokozaton, amíg a keverék besűrűsödik. Röviden keverjük bele a lisztet, a mandulát és a tejet közepes sebességen.
Tegyük a tésztát egy csillag végű díszítőfejjel ellátott habzsákba (Ø kb. 11 mm). Kb. 12 kör alakú tésztát (Ø 6-7 cm) nyomjunk a sütőpapírra (ez lesz a nyuszi feje), majd minden tésztára 2 darab kb. 5 cm hosszú tésztát nyomjunk fülnek. Tegyük a tepsit a sütő középső részébe és süssük meg a tésztát.
Sütési idő: kb. 12-15 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Tegyük a nyuszi süteményeket a sütőpapírral együtt egy süteményrácsra, és hagyjuk kihűlni.
Díszítés:
Ragasszunk a húsvéti nyuszikra cukormázzal a cukorszemeket és cukormázzal nyomjunk egy kis pöttyöt az orrhoz.
Tippek:
A húsvéti nyuszisütik kb. 2 hétig eltarthatók szorosan lezárt dobozokban.
A tészta alkalmas a süteménypréselésre is.


Húsvéti nyuszi sütemény
Hozzávalók
kb. 12 darab elkészítéséhez
Tepsihez (kb. 35x40 cm):
Tésztához:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeverés sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A vajat vagy margarint konyhai robotgéppel (habverő) a legmagasabb fokozaton verjük fel.
Fokozatosan adjuk hozzá a porcukrot és a vaníliás cukrot. Keverjük bele a tojást kb. ½ percig a legmagasabb fokozaton, amíg a keverék besűrűsödik. Röviden keverjük bele a lisztet, a mandulát és a tejet közepes sebességen.
Tegyük a tésztát egy csillag végű díszítőfejjel ellátott habzsákba (Ø kb. 11 mm). Kb. 12 kör alakú tésztát (Ø 6-7 cm) nyomjunk a sütőpapírra (ez lesz a nyuszi feje), majd minden tésztára 2 darab kb. 5 cm hosszú tésztát nyomjunk fülnek. Tegyük a tepsit a sütő középső részébe és süssük meg a tésztát.
Sütési idő: kb. 12-15 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Tegyük a nyuszi süteményeket a sütőpapírral együtt egy süteményrácsra, és hagyjuk kihűlni.
Díszítés:
Ragasszunk a húsvéti nyuszikra cukormázzal a cukorszemeket és cukormázzal nyomjunk egy kis pöttyöt az orrhoz.
Tippek:
A húsvéti nyuszisütik kb. 2 hétig eltarthatók szorosan lezárt dobozokban.
A tészta alkalmas a süteménypréselésre is.

Legújabb cikkek

Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.


Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.


Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?