Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Húsvéti nyuszi sütemény

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 12 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 12 darab elkészítéséhez

Tepsihez (kb. 35x40 cm):

sütőpapír

Tésztához:

125 g vaj vagy margarin
100 g porcukor
1 darab tojás (M-es)
1 csipet só
200 g búzaliszt
100 g őrölt mandula
1 evőkanál tej
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

Sütőpapírral béleljük ki a tepsit és melegítsük elő a sütőt.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeverés sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
A vajat vagy margarint konyhai robotgéppel (habverő) a legmagasabb fokozaton verjük fel.
Fokozatosan adjuk hozzá a porcukrot és a vaníliás cukrot. Keverjük bele a tojást kb. ½ percig a legmagasabb fokozaton, amíg a keverék besűrűsödik. Röviden keverjük bele a lisztet, a mandulát és a tejet közepes sebességen.

Tegyük a tésztát egy csillag végű díszítőfejjel ellátott habzsákba (Ø kb. 11 mm). Kb. 12 kör alakú tésztát (Ø 6-7 cm) nyomjunk a sütőpapírra (ez lesz a nyuszi feje), majd minden tésztára 2 darab kb. 5 cm hosszú tésztát nyomjunk fülnek. Tegyük a tepsit a sütő középső részébe és süssük meg a tésztát.

Sütési idő: kb. 12-15 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

Tegyük a nyuszi süteményeket a sütőpapírral együtt egy süteményrácsra, és hagyjuk kihűlni.

Díszítés:
Ragasszunk a húsvéti nyuszikra cukormázzal a cukorszemeket és cukormázzal nyomjunk egy kis pöttyöt az orrhoz.

Tippek:

Színes(piros) cukordrazséval készíthetünk piros szemű nyuszikat is.
A húsvéti nyuszisütik kb. 2 hétig eltarthatók szorosan lezárt dobozokban.
A tészta alkalmas a süteménypréselésre is.
Húsvéti nyuszi sütemény

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!