Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Huszárcsók

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Huszárcsók

30 dkg liszt
20 dkg hideg margarin
10 dkg porcukor
1 citromhéj
5 dkg darált dió
csipet fahéj
1 tojássárgája

Továbbá:

1 tojásfehérje
10 dkg darált dió
sütésálló lekvár
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A lisztből, sütőporból, margarinból, porcukorból, citromhéjból, 5 dkg darált dióból, fahéjból és a tojás sárgájából tésztát gyúrunk. Diónyi gombócokat formázunk belőle.
A fehérjét lazán felverjük. A gombócokat megforgatjuk a fehérjében, majd a durvára tört dióban. Sütőpapíros tepsibe tesszük, kis "lyukakat" nyomunk a közepébe, és megtöltjük lekvárral.
180 fokra előmelegített sütőben 12-15 perc alatt készre sütjük.

Tálalás

Nekem 25 db lett, de nagyságtól függ!

Tárolás

Én zárt, műanyag dobozban tároltam, hűvös helyen.

Alternatív elkészítés

Bármilyen lekvárral meg lehet tölteni, a lényeg, hogy sűrű/sütésálló legyen.
Huszárcsók

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
50 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
14 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
22 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!