Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Hűtős, kefires pogácsa

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Hűtős, kefires pogácsa

50 dkg liszt
2 tk. só
0,5 dl tej
3 dkg élesztő
1 tk. cukor
2 kisebb tojássárgája
25 dkg margarin
1,5 dl kefir
1 tojássárgája a lekenéshez
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

Az élesztőt a meleg, de nem forró tejbe morzsoljuk és meghintjük a cukorral. Hagyjuk felfutni.
A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sót, a margarint, a tojások sárgáját, a kefirt, a felfutott élesztőt.
Alaposan kidagasztjuk.
Egy órára a hűtőbe rakjuk. Érdemes egy nagyobb tálba tenni, mert a hűtőben is kel a tészta.
Erősen lisztezett felületre borítjuk, ahol 1 ujjnyi vastagra elnyújtjuk.
Egy éles késsel berácsozzuk.
Egy lisztbe mártott, közepes méretű pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk.
A két tenyerünk között megsodorjuk, így magasabb kis tornyok lesznek a pogácsák.
Sütőpapírral kibélelt tepsibe rakjuk egymástól kicsit távolabb.
Lekenjük 1 kisebb tojássárgájával.
Előmelegített sütőben 25 perc alatt hőlégkeveréssel 180 fokon megsütjük.

Tálalás

22 db közepes pogácsa lett ebből az adag tésztából.

Tárolás

Légmentesen elzárva sokáig puha, omlós marad.
Hűtős, kefires pogácsa

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!