Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Ibolyás muffin

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Áztatáshoz:

50 darab ibolyavirág
5 dkg cukor
1 nagy citrom leve

Tésztához:

8 dkg margarin
10 dkg porcukor
1 tojás
15 dkg natúr joghurt
20 dkg liszt

Díszítéshez:

fehér csokoládé
kandírozott ibolya
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

Az ibolyáról lecsípjük a virágokat, majd rátesszük a cukrot és a citrom levét, kissé elkeverjük és egy éjszakára így áztatjuk. Másnap a virágokat leszűrjük és félretesszük.
A margarint felolvasztjuk, de ne legyen túl meleg. Hozzáadjuk a leszűrt levet, a tojást, a cukrot, a vaníliás cukrot és a joghurtot. Kissé kihabosítjuk, majd hozzáadjuk a sütőporos lisztet végül belekeverjük a leszűrt ibolyát is.
A muffin sütőbe papírokat teszünk. A tésztát belekanalazzuk és 170 fokon légkeveréses sütőben megsütjük. 20-25 perc alatt.
Ha kihűltek a muffinok felét bevonjuk a megolvasztott csokival és a kandírozott ibolyával feldíszítjük.

Tálalás

12 darab
Ibolyás muffin Ibolyás muffin Ibolyás muffin

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
27 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
9 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
25 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!