Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Isler

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Isler

1 kg liszt
50 dkg vaj
30 dkg porcukor
15 dkg darált dió
2 db tojássárgája
2 dl tej
cseresznye, meggy, eper dzsem (annyi, amennyivel betölthetjük a kekszeket)
30 dkg olvasztott étcsokoládé
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

A tepsiket vékonyan kiolajozzuk, és leszórjuk liszttel.

Elkészítés

A lisztet és a porcukrot átszitáljuk. A lisztet a gyúródeszkára öntjük, és középen egy krátert képzünk, belerakjuk a felkockázott vajat, és elmorzsoljuk.
Amikor már nincsenek benne nagy darabok, beleszórjuk a diót, és a porcukrot is. Végül a tojássárgájákkal, és a tejjel gyors mozdulatokkal begyúrjuk. 30 percre betesszük a hűtőbe pihentetni.
Lisztezett gyúródeszkán kb. 0,5 cm vastagon kinyújtjuk, sima szélű kiszúróval kiszaggatjuk, s 180 fokon megsütjük, nagyjából 10-12 perc alatt.
A kész kekszeket rácsra tesszük, hogy kihűljenek.
Betöltjük a kedvünkre való lekvárral, (Kb. 1 kiskanálnyi lekvárt tettem bele.) és lezárjuk egy másikkal.
Gőz fölött felolvasztjuk a csokoládét, s ebbe mártjuk bele az islerek tetejét.
Ismét rácsra tesszük, s megvárjuk, amíg megköt a csokoládé.

Alternatív elkészítés

Minimum egy éjszakán át állni hagyjuk, hogy megpuhuljanak.
Isler Isler

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
11 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
57 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
37 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!