
Isler


Hozzávalók
Isler
Elkészítés
Előkészítés
Elkészítés
Amikor már nincsenek benne nagy darabok, beleszórjuk a diót, és a porcukrot is. Végül a tojássárgájákkal, és a tejjel gyors mozdulatokkal begyúrjuk. 30 percre betesszük a hűtőbe pihentetni.
Lisztezett gyúródeszkán kb. 0,5 cm vastagon kinyújtjuk, sima szélű kiszúróval kiszaggatjuk, s 180 fokon megsütjük, nagyjából 10-12 perc alatt.
A kész kekszeket rácsra tesszük, hogy kihűljenek.
Betöltjük a kedvünkre való lekvárral, (Kb. 1 kiskanálnyi lekvárt tettem bele.) és lezárjuk egy másikkal.
Gőz fölött felolvasztjuk a csokoládét, s ebbe mártjuk bele az islerek tetejét.
Ismét rácsra tesszük, s megvárjuk, amíg megköt a csokoládé.
Alternatív elkészítés



Isler
Hozzávalók
Isler
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés
Elkészítés
Amikor már nincsenek benne nagy darabok, beleszórjuk a diót, és a porcukrot is. Végül a tojássárgájákkal, és a tejjel gyors mozdulatokkal begyúrjuk. 30 percre betesszük a hűtőbe pihentetni.
Lisztezett gyúródeszkán kb. 0,5 cm vastagon kinyújtjuk, sima szélű kiszúróval kiszaggatjuk, s 180 fokon megsütjük, nagyjából 10-12 perc alatt.
A kész kekszeket rácsra tesszük, hogy kihűljenek.
Betöltjük a kedvünkre való lekvárral, (Kb. 1 kiskanálnyi lekvárt tettem bele.) és lezárjuk egy másikkal.
Gőz fölött felolvasztjuk a csokoládét, s ebbe mártjuk bele az islerek tetejét.
Ismét rácsra tesszük, s megvárjuk, amíg megköt a csokoládé.
Alternatív elkészítés


Legújabb cikkek

Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.


Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.


Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?