
Isler


Hozzávalók
Isler
Töltelék:
Bevonathoz:
Elkészítés
Elkészítés
Utána hűvös helyen legalább 1-2 órát pihentetni kell a tésztát, inkább többet, ha van rá idő. Majd kinyújtjuk vékonyra, és kiszaggatjuk a formákat. Sütőpapírral kibélelt tepsibe rakjuk, és előmelegített sütőben, kb. 180 fokon kisütjük. (Hamar megég, így figyelni kell.)
2-2 db-ot összeragasztunk lekvárral, legfinomabb baracklekvárral. Sűrűbb lekvár kell hozzá, hogy ne folyjon szét. Az összeragasztás után pihentetni kell, hogy a tészta beszívja a lekvár egy részét, és ne essen szét az isler. Én este szoktam elkészíteni, és éjszaka van ideje összetapadni és megpuhulni.
Tetejére olajjal kevert olvasztott tortabevonót csurgatunk. (Sütőrácsra téve a felesleges csoki az alátett sütőpapírra csepeg, ami utána újra felhasználható.) Ha megszáradt cukorgyönggyel vagy kókusszal díszíthető.
Tárolás




Isler
Hozzávalók
Isler
Töltelék:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
Utána hűvös helyen legalább 1-2 órát pihentetni kell a tésztát, inkább többet, ha van rá idő. Majd kinyújtjuk vékonyra, és kiszaggatjuk a formákat. Sütőpapírral kibélelt tepsibe rakjuk, és előmelegített sütőben, kb. 180 fokon kisütjük. (Hamar megég, így figyelni kell.)
2-2 db-ot összeragasztunk lekvárral, legfinomabb baracklekvárral. Sűrűbb lekvár kell hozzá, hogy ne folyjon szét. Az összeragasztás után pihentetni kell, hogy a tészta beszívja a lekvár egy részét, és ne essen szét az isler. Én este szoktam elkészíteni, és éjszaka van ideje összetapadni és megpuhulni.
Tetejére olajjal kevert olvasztott tortabevonót csurgatunk. (Sütőrácsra téve a felesleges csoki az alátett sütőpapírra csepeg, ami utána újra felhasználható.) Ha megszáradt cukorgyönggyel vagy kókusszal díszíthető.
Tárolás



Legújabb cikkek

Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.


Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.


Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?