Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Izraeli lusta tészta

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Izraeli lusta tészta

2 evőkanál cukor
6 evőkanál víz
5 dkg vaj
2 evőkanál rum
15 dkg háztartási vagy félzsíros keksz
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

A kekszet apró darabokra tördeljük.

Elkészítés

A kakaót, cukrot és vizet csomómentesre keverjük, és kb. 1 perc alatt sűrűre főzzük. Tűzről lehúzva beledobjuk a vajat és a rumot is hozzáadjuk. Amikor a vaj elolvadt, újra kikeverjük és hozzáadjuk az apró darabokra tördelt kekszet és összedolgozzuk a csokoládémártással. Fél órára hűtőbe tesszük, majd vizes kézzel kb. 4-5 cm vastag hengerré formázzuk. Legalább egy napra jégbe hűtjük, és tálalás előtt éles késsel 2-3 mm vastag szeletekre vágjuk. Mindig csak annyit vágjunk fel, amennyi elfogy, a többit folpackba csomagolva hűtőszekrényben tarjuk. A hűtőben 1 hétig, fagyasztóban nagyon sokáig friss marad.

Tárolás

Hűtőben, fagyasztóban tároljuk.

Alternatív elkészítés

Érdemes dupla adagot készíteni, és fagyasztóban tárolni, mert váratlan vendég érkezésekor a fagyasztóból kivéve azonnal szeletelhető. Egy adagból kb. 25 cm-es rudacska készíthető.
Izraeli lusta tészta Izraeli lusta tészta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
62 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
9 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
41 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!