Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Joghurtos, sajtos pogácsa

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Joghurtos, sajtos pogácsa

50 dkg liszt
25 dkg margarin
1 db tojás
2 dl natúr joghurt (0,1% zsírtartalmú)
0,5 dl langyos tej
5 dkg friss élesztő
1 teáskanál cukor
1 teáskanál só
2 tojás a kenéshez
20 dkg gouda sajt a tetejére
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

Az élesztő a cukrozott langyos tejben felfuttatjuk. A lisztet, a sóval egy tálba szitáljuk, majd hozzáadjuk a tojást, az olvasztott margarint, a joghurtot. Majd mehet hozzá az élesztős tej és jól eldolgozzuk a tésztát, egy jó állagú kissé lágy tésztát kell kapnunk. Ha ezzel megvagyunk, fóliázzuk és hűtőben egy órán át pihentetjük. Ha kivettük a hűtőből, nyújtjuk, a tetejét bevagdossuk és pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. A felvert tojással megkenjük és megszórjuk gouda sajttal (bármilyen sajt megteszi igazából), majd negyed órát pihentetjük a sütőpapírral bélelt tepsiben. Végül 180-190 fokos sütőben megsütjük, míg a tetején a sajt aranysárga nem lesz.

Alternatív elkészítés

A tetejét sajt helyett megszórhatjuk, őrölt borssal, köménymaggal, szezámmaggal stb.
Joghurtos, sajtos pogácsa Joghurtos, sajtos pogácsa

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!