Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Juharszirupos-sütőtökös muffin (tojás nélkül)

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Juharszirupos-sütőtökös muffin (tojás nélkül)

30 dkg sült sütőtök
8 dkg barnacukor vagy xilit
2 ek. juharszirup
1 dl joghurt vagy szójajoghurt
1 kk. őrölt gyömbér
1 kk. őrölt fahéj
1 kk. szódabikarbóna
1 kk. almaecet
1 dl víz
12 dkg finom liszt
10 dkg kukoricaliszt
1 dl szőlőmag olaj vagy bármilyen semleges ízű olaj
1 marék szeletelt mandula
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

A sütőtököt (kb. 0,5 kg) feldaraboljuk és 190 'C kb. 1 óra alatt puhára sütjük.

Elkészítés

A sült sütőtökből 10 dkg félreteszünk, a többit krémesre keverjük a juharsziruppal, joghurttal, cukorral, fűszerekkel, majd hozzáadjuk az ecettel elkevert vizet és az olajat, összekeverjük, végül hozzászitáljuk a sütőporral-szódabikarbónával elkevert liszteket. Ha sűrűnek tűnik, mehet hozzá még egy kis víz. A végén hozzáadjuk a félretett sütőtököt, de ezt már úgy keverjük, hogy kicsit darabosan maradjon a tésztában, majd beleszórjuk a mandulát is. A tésztát muffinpapírokba adagoljuk és 170 'C 25-30 percig sütjük, mikor elkészült a tetejét megkenjük juharsziruppal.

Tálalás

12-14 db
Juharszirupos-sütőtökös muffin (tojás nélkül) Juharszirupos-sütőtökös muffin (tojás nélkül)

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
8 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
26 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
10 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!