Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Kakaós csiga

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Tészta:

500 g liszt
40 g friss élesztő
350 ml langyos tej
6 teáskanál cukor
1 fél teáskanál só
2 evőkanál étolaj

Töltelék:

70 g olvasztott vaj
16 kiskanál cukor

Tetejére:

1,5 dl forró tej
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Tészta elkészítése

A lisztet tálba teszem, majd lyukat készítek a közepébe és abba belemorzsolom az élesztőt, 1 kiskanál cukrot rászórok és ráöntöm a langyos tej kb. negyedét. 15 percet állni hagyom.
Az előzőkhez hozzáteszem a tészta többi hozzávalóját is és robotgéppel (esetleg kézzel) sima tésztát dagasztok. A langyos tejet a végén célszerű hozzáadagolni, mert előfordulhat, hogy a liszt másfajta, mint a receptben és kevesebb is elég lesz a folyadékból. Letakarva duplájára kelesztem a kapott tésztát (kb. 30-60 perc).

Töltelék elkészítése

A cukrot a kakaóporral 2:1 arányban szoktam keverni, a mennyisége pedig erősen ízlésfüggő. Szerintem annyi jó, ami ellepi a kinyújtott tésztát teljesen.

Összeállítás

A megkelt tésztát kb. ujjnyira kinyújtom téglalap alakúra. Megkenem az olvasztott vajjal, jó alaposan. Rászórom a cukros kakaóport. Ebből is jó sokat :-)
Feltekerem a tésztát a hosszú oldallal párhuzamosan (mint a bejglit), jó szorosan. Kb. kétujjnyi vastag szeleteket vágok a rúdból, majd a sütőpapírral fedett tepsibe teszem őket. A legnagyobb tepsimbe 9 db-ot tettem, ezek nem értek össze a sütés során. 13-15 darab lesz belőle. Kb. 20 percet kelesztem még őket, majd 180 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt készre sütöm. A sütés utolsó pár percében forrósítok tejet és vaníliás cukrot keverek bele. A kész csigákat kiveszem a sütőből és azonnal meglocsolom a vaníliás tejjel. Ettől puhák maradnak a kakaós csigák még másnapra is (már ha megérik a másnapot).

Elkészítés

Lépés leírása
Kakaós csiga Kakaós csiga

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
4 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
17 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
14 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!