
Kakaós csiga


Hozzávalók
Tészta:
Töltelék:
Tetejére:
Elkészítés
Tészta elkészítése
Az előzőkhez hozzáteszem a tészta többi hozzávalóját is és robotgéppel (esetleg kézzel) sima tésztát dagasztok. A langyos tejet a végén célszerű hozzáadagolni, mert előfordulhat, hogy a liszt másfajta, mint a receptben és kevesebb is elég lesz a folyadékból. Letakarva duplájára kelesztem a kapott tésztát (kb. 30-60 perc).
Töltelék elkészítése
Összeállítás
Feltekerem a tésztát a hosszú oldallal párhuzamosan (mint a bejglit), jó szorosan. Kb. kétujjnyi vastag szeleteket vágok a rúdból, majd a sütőpapírral fedett tepsibe teszem őket. A legnagyobb tepsimbe 9 db-ot tettem, ezek nem értek össze a sütés során. 13-15 darab lesz belőle. Kb. 20 percet kelesztem még őket, majd 180 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt készre sütöm. A sütés utolsó pár percében forrósítok tejet és vaníliás cukrot keverek bele. A kész csigákat kiveszem a sütőből és azonnal meglocsolom a vaníliás tejjel. Ettől puhák maradnak a kakaós csigák még másnapra is (már ha megérik a másnapot).
Elkészítés



Kakaós csiga
Hozzávalók
Tészta:
Elkészítés lépésről lépésre
Tészta elkészítése
Az előzőkhez hozzáteszem a tészta többi hozzávalóját is és robotgéppel (esetleg kézzel) sima tésztát dagasztok. A langyos tejet a végén célszerű hozzáadagolni, mert előfordulhat, hogy a liszt másfajta, mint a receptben és kevesebb is elég lesz a folyadékból. Letakarva duplájára kelesztem a kapott tésztát (kb. 30-60 perc).
Töltelék elkészítése
Összeállítás
Feltekerem a tésztát a hosszú oldallal párhuzamosan (mint a bejglit), jó szorosan. Kb. kétujjnyi vastag szeleteket vágok a rúdból, majd a sütőpapírral fedett tepsibe teszem őket. A legnagyobb tepsimbe 9 db-ot tettem, ezek nem értek össze a sütés során. 13-15 darab lesz belőle. Kb. 20 percet kelesztem még őket, majd 180 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt készre sütöm. A sütés utolsó pár percében forrósítok tejet és vaníliás cukrot keverek bele. A kész csigákat kiveszem a sütőből és azonnal meglocsolom a vaníliás tejjel. Ettől puhák maradnak a kakaós csigák még másnapra is (már ha megérik a másnapot).
Elkészítés


Legújabb cikkek

Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.


Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.


Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?