Kakaós csiga
Hozzávalók
Tésztához:
Töltelékhez:
Kenéshez:
Tepsi kenéshez:
Elkészítés
Előkészítés
A töltelék hozzávalóit összekeverjük.
Elkészítés
Az élesztőt felfuttatjuk a tejben egy kanál cukorral.
A liszthez adjuk a cukrot, a tojást, a mézet, az olvasztott vajat, a sót és a felfuttatott élesztőt.
Alaposan kidagasztjuk.
Egy órát meleg helyen kelesztjük.
A megkelt tésztát lisztezett deszkán elnyújtjuk két részletben.
Megkenjük egy kis olajjal a téglalapra kinyújtott tésztát, rászórjuk a tölteléket és feltekerjük.
Kb. 4 cm-es csigákat vágunk le és kikent tepsiben még 30-45 percet kelesztjük.
Megkenjük olvasztott margarinnal.
30 perc alatt 180 fokon megsütjük.
Amikor kivesszük a sütőből, megkenjük tejjel és letakarjuk konyharuhával.
Tálalás
Ebből a mennyiségből 2 tepsi csiga lesz.
Tárolás
Alternatív elkészítés
Kakaós csiga
Hozzávalók
Tésztához:
Kenéshez:
Tepsi kenéshez:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés
A töltelék hozzávalóit összekeverjük.
Elkészítés
Az élesztőt felfuttatjuk a tejben egy kanál cukorral.
A liszthez adjuk a cukrot, a tojást, a mézet, az olvasztott vajat, a sót és a felfuttatott élesztőt.
Alaposan kidagasztjuk.
Egy órát meleg helyen kelesztjük.
A megkelt tésztát lisztezett deszkán elnyújtjuk két részletben.
Megkenjük egy kis olajjal a téglalapra kinyújtott tésztát, rászórjuk a tölteléket és feltekerjük.
Kb. 4 cm-es csigákat vágunk le és kikent tepsiben még 30-45 percet kelesztjük.
Megkenjük olvasztott margarinnal.
30 perc alatt 180 fokon megsütjük.
Amikor kivesszük a sütőből, megkenjük tejjel és letakarjuk konyharuhával.
Tálalás
Ebből a mennyiségből 2 tepsi csiga lesz.
Tárolás
Alternatív elkészítés
Legújabb cikkek
Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc
Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?