Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Kakaós kevert

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Kakaós kevert

4 tojás
250 g cukor
300 g liszt
1 bögre tej
1 boros pohár olaj
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A 4 egész tojást a cukorral habosra kavarom.
Hozzáteszem az olajat.
Utána felváltva hozzákavarom a sütőporral elkevert lisztet és a tejet.
Püspökkenyér tepsibe sütőpapírt teszek és beleteszem a tészta 3/4-ed részét.
A megmaradt 1/4 részbe belekavarom a kakaót, ha vastagabbnak tűnik a massza, akkor teszek hozzá meg egy kis tejet.
Mérsékelt tűznél sütöm.
Még melegen kiborítom egy-egy deszkára és meghintem.

Alternatív elkészítés

Lehet tenni bele csoki darabokat, kókuszt, mazsolát, rahátot. Ki, amit szeret. Ezt a masszát lehet sütni négyszögletes tepsibe, amikor megsül középen elvágni és akármilyen krémmel vagy dzsemmel tölteni.
Kakaós kevert

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
6 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
29 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
75 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!