
Kakaós kevert


Hozzávalók
Kakaós kevert
Elkészítés
Elkészítés
Hozzáteszem az olajat.
Utána felváltva hozzákavarom a sütőporral elkevert lisztet és a tejet.
Püspökkenyér tepsibe sütőpapírt teszek és beleteszem a tészta 3/4-ed részét.
A megmaradt 1/4 részbe belekavarom a kakaót, ha vastagabbnak tűnik a massza, akkor teszek hozzá meg egy kis tejet.
Mérsékelt tűznél sütöm.
Még melegen kiborítom egy-egy deszkára és meghintem.
Alternatív elkészítés


Kakaós kevert
Hozzávalók
Kakaós kevert
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
Hozzáteszem az olajat.
Utána felváltva hozzákavarom a sütőporral elkevert lisztet és a tejet.
Püspökkenyér tepsibe sütőpapírt teszek és beleteszem a tészta 3/4-ed részét.
A megmaradt 1/4 részbe belekavarom a kakaót, ha vastagabbnak tűnik a massza, akkor teszek hozzá meg egy kis tejet.
Mérsékelt tűznél sütöm.
Még melegen kiborítom egy-egy deszkára és meghintem.
Alternatív elkészítés

Legújabb cikkek

Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.


Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.


Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?