Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Kakaós kevert

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Kakaós kevert

4 tojás
250 g cukor
300 g liszt
1 bögre tej
1 boros pohár olaj
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A 4 egész tojást a cukorral habosra kavarom.
Hozzáteszem az olajat.
Utána felváltva hozzákavarom a sütőporral elkevert lisztet és a tejet.
Püspökkenyér tepsibe sütőpapírt teszek és beleteszem a tészta 3/4-ed részét.
A megmaradt 1/4 részbe belekavarom a kakaót, ha vastagabbnak tűnik a massza, akkor teszek hozzá meg egy kis tejet.
Mérsékelt tűznél sütöm.
Még melegen kiborítom egy-egy deszkára és meghintem.

Alternatív elkészítés

Lehet tenni bele csoki darabokat, kókuszt, mazsolát, rahátot. Ki, amit szeret. Ezt a masszát lehet sütni négyszögletes tepsibe, amikor megsül középen elvágni és akármilyen krémmel vagy dzsemmel tölteni.
Kakaós kevert

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
28 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
24 Kedvelés
Nehézség Tapasztalatot kíván
Szükséges idő Több, mint 60 perc
52 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!