Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Kakaós lepény

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Kakaós lepény

1 tojás
25 dkg cukor
5 dkg zsír
25 dkg liszt
2 dl tej
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

Mielőtt nekikezdenénk, vegyük ki a hűtőből a tejet és a zsírt, hogy ne legyen annyira hideg!

Elkészítés

A tojást a zsírral habosra keverjük, hozzáadjuk a tej felét (1dl), a kakaót és 10 percig keverjük. Beleszórjuk a lisztet a sütőporral és a maradék tejjel felhígítjuk, kidolgozzuk, és mint a piskótát kisütjük, Előmelegített sütőben, 180 fokon. Ha kész, akkor meg lehet tölteni, lekvárral és pudinggal, aki csoki imádó, mint én az Nutellával is megkenheti!

Tálalás

Én nem mindig töltöm meg, mert magában is finom. Van, hogy csak kockára vágom és meghintem porcukorral! kb.15 nagyobb kocka lesz belőle.

Tárolás

Hűvös helyen, én hűtőben szoktam tárolni becsomagolva!

Alternatív elkészítés

Én másnap a hideg süteményt tízóraira is szoktam tejjel fogyasztani, de csak akkor, ha marad! :D
Kakaós lepény

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
22 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
20 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
13 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!