Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Kakaós mandulás körtetorta

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Hozzávalók:

Omlós tészta:

12 dkg liszt
7 dkg margarin
3 dkg porcukor
egy kiskanál Dr. Oetker Sütőpor
1 csipet só
1 evőkanál tejföl
1 tojássárgája

Kevert tészta:

7 dkg darált mandula
2,5 dkg liszt
1 kiskanál Dr. Oetker Sütőpor
1 tojássárga
2 tojásfehérje
6 dkg cukor
7 dkg margarin
2 evőkanál rum

Továbbá:

6 db körte
4 ek. eperdzsem
5 dkg madulaforgács
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

Az omlós tésztához a puha margarinnal gyors mozdulatokkal tésztát gyúrtam, amit fóliába csomagolva egy órát pihentettem a hűtőben. Ezután kerek lappá nyújtottam és egy vajazott, lisztezett pitetorta formába terítettem, szél nélkül és villával kissé megszurkáltam. 200 fokon 10 perc alatt elősütöttem, majd hagytam kihűlni.
A kihűlt, elősütött omlós tésztaalapot megkentem vastagon eperdzsemmel. (saját készítésű)
A kevert tésztához a fehérjéket kemény habbá vertem, majd hozzáadtam a fele cukrot. A margarint habosra kevertem a tojássárgájával, rummal és a maradék cukorral, vaníliás cukorral. Ebbe mentek a szárazanyagok (liszt, mandula, sütőpor, kakaó), majd a fehérjehab. Sűrű tészta a végeredmény, ezt oszlattam el a lekvárral megkent omlós lapon.
A tetejét kiraktam megtisztított, félbe vágott körtékkel és megszórtam mandulaforgáccsal. 180 fokon 40 perc alatt készre sütöttem.
Kakaós mandulás körtetorta Kakaós mandulás körtetorta Kakaós mandulás körtetorta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
35 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
14 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
2 Kedvelés
Nehézség Tapasztalatot kíván

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!