
Kakaós mandulás körtetorta


Hozzávalók
Hozzávalók:
Omlós tészta:
Kevert tészta:
Továbbá:
Elkészítés
Elkészítés
A kihűlt, elősütött omlós tésztaalapot megkentem vastagon eperdzsemmel. (saját készítésű)
A kevert tésztához a fehérjéket kemény habbá vertem, majd hozzáadtam a fele cukrot. A margarint habosra kevertem a tojássárgájával, rummal és a maradék cukorral, vaníliás cukorral. Ebbe mentek a szárazanyagok (liszt, mandula, sütőpor, kakaó), majd a fehérjehab. Sűrű tészta a végeredmény, ezt oszlattam el a lekvárral megkent omlós lapon.
A tetejét kiraktam megtisztított, félbe vágott körtékkel és megszórtam mandulaforgáccsal. 180 fokon 40 perc alatt készre sütöttem.




Kakaós mandulás körtetorta
Hozzávalók
Hozzávalók:
Omlós tészta:
Kevert tészta:
Továbbá:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
A kihűlt, elősütött omlós tésztaalapot megkentem vastagon eperdzsemmel. (saját készítésű)
A kevert tésztához a fehérjéket kemény habbá vertem, majd hozzáadtam a fele cukrot. A margarint habosra kevertem a tojássárgájával, rummal és a maradék cukorral, vaníliás cukorral. Ebbe mentek a szárazanyagok (liszt, mandula, sütőpor, kakaó), majd a fehérjehab. Sűrű tészta a végeredmény, ezt oszlattam el a lekvárral megkent omlós lapon.
A tetejét kiraktam megtisztított, félbe vágott körtékkel és megszórtam mandulaforgáccsal. 180 fokon 40 perc alatt készre sütöttem.



Legújabb cikkek

Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.


Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.


Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?