
Kakaós-meggyes palacsinta torta


Hozzávalók
Palacsinta:
Elkészítés
Elkészítés
A rumaromát és a kávét összeöntjük, majd a babapiskótát megmártjuk benne. A tortaformát szorosan kirakjuk a megmártott babapiskótával.
1/2 liter tejben 3 evőkanál cukorral, 1 csomag vaníliás cukorral megfőzzük a vaníliaízű pudingot. Melegen ráöntjük a babapiskótára, és hagyjuk langyosra hűlni.
A palacsinták végét levágjuk, hogy egyenes legyen. A tortaformát a széléről befele haladva, csigavonalban megrakjuk kakaós palacsintákkal.
1/2 l tejben 3 evőkanál cukorral és 1 csomag vaníliás cukorral megfőzzük az étcsokoládés pudingot, és ráöntjük melegen a palacsintákra, majd hagyjuk hűlni.
A meggyet lecsepegtetjük, rárakjuk a csokoládés puding tetejére, és finoman megszórjuk őrölt fahéjjal.
4 dl meggy levet 4 evőkanál cukorral, 1 csomag puncsízű pudinggal, 1 csomag vaníliás cukorral megfőzünk. Ráöntjük a meggy tetejére, és a tortát 3-4 órára hűtőbe tesszük.




Kakaós-meggyes palacsinta torta
Hozzávalók
Palacsinta:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
A rumaromát és a kávét összeöntjük, majd a babapiskótát megmártjuk benne. A tortaformát szorosan kirakjuk a megmártott babapiskótával.
1/2 liter tejben 3 evőkanál cukorral, 1 csomag vaníliás cukorral megfőzzük a vaníliaízű pudingot. Melegen ráöntjük a babapiskótára, és hagyjuk langyosra hűlni.
A palacsinták végét levágjuk, hogy egyenes legyen. A tortaformát a széléről befele haladva, csigavonalban megrakjuk kakaós palacsintákkal.
1/2 l tejben 3 evőkanál cukorral és 1 csomag vaníliás cukorral megfőzzük az étcsokoládés pudingot, és ráöntjük melegen a palacsintákra, majd hagyjuk hűlni.
A meggyet lecsepegtetjük, rárakjuk a csokoládés puding tetejére, és finoman megszórjuk őrölt fahéjjal.
4 dl meggy levet 4 evőkanál cukorral, 1 csomag puncsízű pudinggal, 1 csomag vaníliás cukorral megfőzünk. Ráöntjük a meggy tetejére, és a tortát 3-4 órára hűtőbe tesszük.



Legújabb cikkek

Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.


Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.


Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?