Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Kakaós-meggyes palacsinta torta

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Palacsinta:

2 tojás
20 evőkanál liszt
csipet só
2 evőkanál olaj
3-4 dl tej
3-4 dl szódavíz
Kakaópor és cukor
1 l tej
1 csomag étcsokoládé pudingpor
1 csomag puncs pudingpor
10 evőkanál cukor
2 csomag Dr. Oetker Vanillinaníliacukor
1 üveg magozott meggy befőtt
4 dl meggylé
1 kávéskanál őrölt fahéj
20 dkg babapiskóta
1 dl feketekávé
1/2 üvegcse rumaroma
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A palacsinta hozzávalóiból sütünk 20-22 db palacsintát, és cukrozott kakaóporral megtöltjük.
A rumaromát és a kávét összeöntjük, majd a babapiskótát megmártjuk benne. A tortaformát szorosan kirakjuk a megmártott babapiskótával.
1/2 liter tejben 3 evőkanál cukorral, 1 csomag vaníliás cukorral megfőzzük a vaníliaízű pudingot. Melegen ráöntjük a babapiskótára, és hagyjuk langyosra hűlni.
A palacsinták végét levágjuk, hogy egyenes legyen. A tortaformát a széléről befele haladva, csigavonalban megrakjuk kakaós palacsintákkal.
1/2 l tejben 3 evőkanál cukorral és 1 csomag vaníliás cukorral megfőzzük az étcsokoládés pudingot, és ráöntjük melegen a palacsintákra, majd hagyjuk hűlni.
A meggyet lecsepegtetjük, rárakjuk a csokoládés puding tetejére, és finoman megszórjuk őrölt fahéjjal.
4 dl meggy levet 4 evőkanál cukorral, 1 csomag puncsízű pudinggal, 1 csomag vaníliás cukorral megfőzünk. Ráöntjük a meggy tetejére, és a tortát 3-4 órára hűtőbe tesszük.
Kakaós-meggyes palacsinta torta Kakaós-meggyes palacsinta torta Kakaós-meggyes palacsinta torta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
2 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
9 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 0-20 perc között
13 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!