Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Kakaós mézes szelet

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Tészta:

50 dkg liszt
16 dkg margarin
4 ek. tej
1 kk. szódabikarbóna
4 ek. méz
2 db tojás
15 dkg porcukor

Krém:

4 db tojássárgája
4 ek. liszt
7 dl tej
25 dkg porcukor
30 dkg margarin

Díszítéshez:

Csoki cseppek
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, hozzáadjuk a tejet, a tojásokat, a szódabikarbónát, a kakaót, a mézet és a porcukrot. Az egészet összegyúrjuk. A tésztát 4 egyenlő részre osztjuk, mindegyiket 25*35 cm-es tepsi méretre nyújtjuk. A tepsi hátulján egyesével sütjük meg a lapokat. Előmelegített sütőben, közepes hőfokon, kb. 10 perc alatt sül meg egy.
A krém: a lisztet, a tojássárgáját, és a tejet folyamatos keverés mellett sűrű krémmé főzzük, majd hagyjuk kihűlni. A porcukrot, és a lágy margarint simára keverjük, majd a kihűlt főzött krémmel jól összedolgozzuk. A krémmel megtöltjük a lapokat úgy, hogy a tetejére is jusson.
A tetejét csoki cseppekkel tetszés szerint dekoráljuk.
A süteményt egy éjszakára hűtőben pihentetjük, hogy megpuhuljon.

Tárolás

Hűtőben, vagy hűvös helyen tároljuk.

Alternatív elkészítés

Vágjunk akkora sütőpapírt, amekkora a tepsi hátulja, és nyújtsuk ki azon a tésztát a megfelelő méretre, így nem szakad el.
Kakaós mézes szelet

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
10 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
9 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
0 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!