Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Kakaós mézes szelet

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Tészta:

50 dkg liszt
16 dkg margarin
4 ek. tej
1 kk. szódabikarbóna
4 ek. méz
2 db tojás
15 dkg porcukor

Krém:

4 db tojássárgája
4 ek. liszt
7 dl tej
25 dkg porcukor
30 dkg margarin

Díszítéshez:

Csoki cseppek
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, hozzáadjuk a tejet, a tojásokat, a szódabikarbónát, a kakaót, a mézet és a porcukrot. Az egészet összegyúrjuk. A tésztát 4 egyenlő részre osztjuk, mindegyiket 25*35 cm-es tepsi méretre nyújtjuk. A tepsi hátulján egyesével sütjük meg a lapokat. Előmelegített sütőben, közepes hőfokon, kb. 10 perc alatt sül meg egy.
A krém: a lisztet, a tojássárgáját, és a tejet folyamatos keverés mellett sűrű krémmé főzzük, majd hagyjuk kihűlni. A porcukrot, és a lágy margarint simára keverjük, majd a kihűlt főzött krémmel jól összedolgozzuk. A krémmel megtöltjük a lapokat úgy, hogy a tetejére is jusson.
A tetejét csoki cseppekkel tetszés szerint dekoráljuk.
A süteményt egy éjszakára hűtőben pihentetjük, hogy megpuhuljon.

Tárolás

Hűtőben, vagy hűvös helyen tároljuk.

Alternatív elkészítés

Vágjunk akkora sütőpapírt, amekkora a tepsi hátulja, és nyújtsuk ki azon a tésztát a megfelelő méretre, így nem szakad el.
Kakaós mézes szelet

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
73 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
5 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
2 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!