Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Kakaós tangó szelet

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

tészta:

76 dkg liszt
30 dkg porcukor
10 dkg margarin
2 tojás
1,5 dl tej

Krém:

25 dkg margarin
25 dkg porcukor
12 dl tej

Tetejére:

1 csomag gömbölyű babapiskóta
5 ek olaj
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Tészta elkészítése

Tésztához a hozzávalókat összegyúrjuk, 3 részre osztjuk, kinyújtjuk őket, majd 3 lapot sütünk.
(10-12 perc alatt 150 fokon hőlégkeveréssel, tepsi hátán sütőpapíron)

Krém elkészítése

A margarint a porcukorral összekeverjük, majd hozzáadjuk a felfőzött, majd kihűtött pudinghoz.

Összeállítás

A lapok közé és a tetejére is kenünk krémet.

Díszítés

Sorban rátesszük a babapiskótát a krém tetejére. A csokit az olajjal felolvasztjuk és egyenletesen leöntjük a babapiskóták tetejét, hogy mindenhol befedje.

Alternatív elkészítés

Hűtőben 1 napig pihentetjük szeletelés előtt.
Kakaós tangó szelet

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
6 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
25 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
10 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!