Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Kamiontorta

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Tapasztalatot kíván
Recept megosztása

Hozzávalók

Kamiontorta

5×5 tojásból piskóta

1.krém:

8 ek. cukor
7 dl tej
2 tábla jó minőségű étcsokoládé
1 dl víz
5 dl hulala tejszín

2.krém:

4 db tojás
8 ek. cukor
1 dl víz
5 dl hulala tejszín

Bevonás, díszítés:

30 dkg margarinból
30 dkg porcukorból
2,5 kg fondant
fekete színező paszta
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

Sütőpapírral bélelünk egy 40×27cm-es tepsit és a sütőt előmelegítjük.

Elkészítés

5×5 tojásból piskótát sütünk.
1.krém: A pudingport, a cukrot és a tejet sűrűre főzzük, majd beletördeljük a csokoládét és kavargatjuk, míg el nem olvad. A tejszínt kemény habbá verjük és belecsurgatjuk a feloldott zselatint, majd ezt belekeverjük a kihűlt pudingba.
2. krém: A tojást a cukorral gőz fölött tejföl sűrűségűre verjük. Tűzről levesszük és belekeverjük az oldott zselatint, majd ha kihűlt beleforgatjuk a kemény habbá vert tejszínt. A piskótalapokat 2/3 -1/3 arányban hosszában elvágjuk. Így lesz 5 db 18×40 cm-es lap és 5 db 9×40cm-es lap/ebből egyet megehetünk:-) /Ezeket összeállítva 7 lapos piskótánk lesz. Felváltva megtöltjük a két fajta krémmel és hűtőbe tesszük, majd kialakítjuk a végső formáját és mindenhol bekenjük vajkrémmel vékonyan, hogy a későbbiekben rátapadjon a fondant. Ismét hűtőbe tesszük, végül bevonjuk fondanttal és díszítjük.

Tárolás

Hűtőben tároljuk.
Kamiontorta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
48 Kedvelés
Nehézség Tapasztalatot kíván
Szükséges idő 40-60 perc között
13 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
21 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!