
Kamiontorta


Hozzávalók
Kamiontorta
1.krém:
2.krém:
Bevonás, díszítés:
Elkészítés
Előkészítés
Elkészítés
1.krém: A pudingport, a cukrot és a tejet sűrűre főzzük, majd beletördeljük a csokoládét és kavargatjuk, míg el nem olvad. A tejszínt kemény habbá verjük és belecsurgatjuk a feloldott zselatint, majd ezt belekeverjük a kihűlt pudingba.
2. krém: A tojást a cukorral gőz fölött tejföl sűrűségűre verjük. Tűzről levesszük és belekeverjük az oldott zselatint, majd ha kihűlt beleforgatjuk a kemény habbá vert tejszínt. A piskótalapokat 2/3 -1/3 arányban hosszában elvágjuk. Így lesz 5 db 18×40 cm-es lap és 5 db 9×40cm-es lap/ebből egyet megehetünk:-) /Ezeket összeállítva 7 lapos piskótánk lesz. Felváltva megtöltjük a két fajta krémmel és hűtőbe tesszük, majd kialakítjuk a végső formáját és mindenhol bekenjük vajkrémmel vékonyan, hogy a későbbiekben rátapadjon a fondant. Ismét hűtőbe tesszük, végül bevonjuk fondanttal és díszítjük.
Tárolás


Kamiontorta
Hozzávalók
Kamiontorta
1.krém:
Bevonás, díszítés:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés
Elkészítés
1.krém: A pudingport, a cukrot és a tejet sűrűre főzzük, majd beletördeljük a csokoládét és kavargatjuk, míg el nem olvad. A tejszínt kemény habbá verjük és belecsurgatjuk a feloldott zselatint, majd ezt belekeverjük a kihűlt pudingba.
2. krém: A tojást a cukorral gőz fölött tejföl sűrűségűre verjük. Tűzről levesszük és belekeverjük az oldott zselatint, majd ha kihűlt beleforgatjuk a kemény habbá vert tejszínt. A piskótalapokat 2/3 -1/3 arányban hosszában elvágjuk. Így lesz 5 db 18×40 cm-es lap és 5 db 9×40cm-es lap/ebből egyet megehetünk:-) /Ezeket összeállítva 7 lapos piskótánk lesz. Felváltva megtöltjük a két fajta krémmel és hűtőbe tesszük, majd kialakítjuk a végső formáját és mindenhol bekenjük vajkrémmel vékonyan, hogy a későbbiekben rátapadjon a fondant. Ismét hűtőbe tesszük, végül bevonjuk fondanttal és díszítjük.
Tárolás

Legújabb cikkek

Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.


Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.


Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?