Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Kamiontorta

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Tapasztalatot kíván
Recept megosztása

Hozzávalók

Kamiontorta

5×5 tojásból piskóta

1.krém:

8 ek. cukor
7 dl tej
2 tábla jó minőségű étcsokoládé
1 dl víz
5 dl hulala tejszín

2.krém:

4 db tojás
8 ek. cukor
1 dl víz
5 dl hulala tejszín

Bevonás, díszítés:

30 dkg margarinból
30 dkg porcukorból
2,5 kg fondant
fekete színező paszta
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

Sütőpapírral bélelünk egy 40×27cm-es tepsit és a sütőt előmelegítjük.

Elkészítés

5×5 tojásból piskótát sütünk.
1.krém: A pudingport, a cukrot és a tejet sűrűre főzzük, majd beletördeljük a csokoládét és kavargatjuk, míg el nem olvad. A tejszínt kemény habbá verjük és belecsurgatjuk a feloldott zselatint, majd ezt belekeverjük a kihűlt pudingba.
2. krém: A tojást a cukorral gőz fölött tejföl sűrűségűre verjük. Tűzről levesszük és belekeverjük az oldott zselatint, majd ha kihűlt beleforgatjuk a kemény habbá vert tejszínt. A piskótalapokat 2/3 -1/3 arányban hosszában elvágjuk. Így lesz 5 db 18×40 cm-es lap és 5 db 9×40cm-es lap/ebből egyet megehetünk:-) /Ezeket összeállítva 7 lapos piskótánk lesz. Felváltva megtöltjük a két fajta krémmel és hűtőbe tesszük, majd kialakítjuk a végső formáját és mindenhol bekenjük vajkrémmel vékonyan, hogy a későbbiekben rátapadjon a fondant. Ismét hűtőbe tesszük, végül bevonjuk fondanttal és díszítjük.

Tárolás

Hűtőben tároljuk.
Kamiontorta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
0 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
19 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
34 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!