Szív torta
Hozzávalók
Tepsihez kb. 35x40 cm:
Tésztához:
Csokoládés tortakrémhez:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 170 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 150 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A tasak tartalmát egy keverőtálba öntjük, hozzáadjuk a tojásokat és a lágy margarint, majd konyhai robotgéppel (habverő) előszőr alacsony, majd a legmagasabb fokozaton kb. 2 percig keverjük. A tésztát az előkészített sütőformában egyenletesen elosztjuk, tetejét elsimítjuk. A tepsit a sütő középső részébe tesszük és a tortát megsütjük.
Sütési idő: kb. 35-40 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Sütés után a tortát süteményrácsra tesszük és a sütőformában hagyjuk kihűlni.
Krém:
A hideg tejet egy magas falú keverőedénybe öntjük, majd hozzáadjuk a krémport. Konyhai robotgéppel (habverő) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton kb. 2 percig keverjük. Az elkészült krémet tegyük egy kb. 10-12 mm Ø díszítőfejjel ellátott habzsákba.
Torta összeállítása:
A papír sütőformából kivesszük a tortaalapot, majd vízszintesen egyszer átvágjuk. Az alsó tortalapot egy tortatálra helyezzük, majd a krém kb. feléből tetszőleges halmokat nyomunk a tésztára. Rátesszük a felső tortalapot, majd a maradék krémmel díszítjük a torta tetejét. A dekorcukor lapokkal megszórjuk a tortát, majd tálalásig, legalább 2 órára, hűtőszekrénybe helyezzük.
Tippek:
Készítsünk mogyorós-csokoládés krémet: a krémporhoz felverés után keverjünk hozzá 60 g mogyorókrémet és ezzel a krémmel töltsük és díszítsük a tortánkat. Tetejére tetszés szerint szórjunk durvára vágott mogyorót.
Szív torta
Hozzávalók
kb. 12 szelet elkészítéséhez
Tepsihez kb. 35x40 cm:
Csokoládés tortakrémhez:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 170 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 150 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A tasak tartalmát egy keverőtálba öntjük, hozzáadjuk a tojásokat és a lágy margarint, majd konyhai robotgéppel (habverő) előszőr alacsony, majd a legmagasabb fokozaton kb. 2 percig keverjük. A tésztát az előkészített sütőformában egyenletesen elosztjuk, tetejét elsimítjuk. A tepsit a sütő középső részébe tesszük és a tortát megsütjük.
Sütési idő: kb. 35-40 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Sütés után a tortát süteményrácsra tesszük és a sütőformában hagyjuk kihűlni.
Krém:
A hideg tejet egy magas falú keverőedénybe öntjük, majd hozzáadjuk a krémport. Konyhai robotgéppel (habverő) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton kb. 2 percig keverjük. Az elkészült krémet tegyük egy kb. 10-12 mm Ø díszítőfejjel ellátott habzsákba.
Torta összeállítása:
A papír sütőformából kivesszük a tortaalapot, majd vízszintesen egyszer átvágjuk. Az alsó tortalapot egy tortatálra helyezzük, majd a krém kb. feléből tetszőleges halmokat nyomunk a tésztára. Rátesszük a felső tortalapot, majd a maradék krémmel díszítjük a torta tetejét. A dekorcukor lapokkal megszórjuk a tortát, majd tálalásig, legalább 2 órára, hűtőszekrénybe helyezzük.
Tippek:
Készítsünk mogyorós-csokoládés krémet: a krémporhoz felverés után keverjünk hozzá 60 g mogyorókrémet és ezzel a krémmel töltsük és díszítsük a tortánkat. Tetejére tetszés szerint szórjunk durvára vágott mogyorót.
Legújabb cikkek
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.
Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.
Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?