Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Szív torta

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 12 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 12 szelet elkészítéséhez

Tepsihez kb. 35x40 cm:

szív alakú forma (doboz tartalmazza)

Tésztához:

80 g lágy margarin
3 darab tojás (M-es)

Csokoládés tortakrémhez:

250 ml hideg tej
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A szív alakú papírformát az előírásnak megfelelően összehajtjuk és egy kb. 35x40 cm-es tepsibe tesszük. A sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 170 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 150 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
A tasak tartalmát egy keverőtálba öntjük, hozzáadjuk a tojásokat és a lágy margarint, majd konyhai robotgéppel (habverő) előszőr alacsony, majd a legmagasabb fokozaton kb. 2 percig keverjük. A tésztát az előkészített sütőformában egyenletesen elosztjuk, tetejét elsimítjuk. A tepsit a sütő középső részébe tesszük és a tortát megsütjük.

Sütési idő: kb. 35-40 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

Sütés után a tortát süteményrácsra tesszük és a sütőformában hagyjuk kihűlni.

Krém:
A hideg tejet egy magas falú keverőedénybe öntjük, majd hozzáadjuk a krémport. Konyhai robotgéppel (habverő) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton kb. 2 percig keverjük. Az elkészült krémet tegyük egy kb. 10-12 mm Ø díszítőfejjel ellátott habzsákba.

Torta összeállítása:
A papír sütőformából kivesszük a tortaalapot, majd vízszintesen egyszer átvágjuk. Az alsó tortalapot egy tortatálra helyezzük, majd a krém kb. feléből tetszőleges halmokat nyomunk a tésztára. Rátesszük a felső tortalapot, majd a maradék krémmel díszítjük a torta tetejét. A dekorcukor lapokkal megszórjuk a tortát, majd tálalásig, legalább 2 órára, hűtőszekrénybe helyezzük.

Tippek:

Tetszés szerint a halmok helyett a lapok közé is kenhetjük a krémet, majd a maradék krémmel kenjük be a torta oldalát és tetejét.
Készítsünk mogyorós-csokoládés krémet: a krémporhoz felverés után keverjünk hozzá 60 g mogyorókrémet és ezzel a krémmel töltsük és díszítsük a tortánkat. Tetejére tetszés szerint szórjunk durvára vágott mogyorót.
Szív torta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 0-20 perc között
9 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
48 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
26 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-07-05
1 Kedvelés

Retró vendégváró sütemények

Nosztalgikus időutazásra hívjuk az olvasót: idézzük fel együtt a régi idők süteményeit, amelyek bár retrónak tekinthetők, mégis a mai napig ugyanúgy szeretjük és készítjük őket.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-06-13
1 Kedvelés

Készítsünk mesés desszerteket a nyár gyümölcseivel!

A nyári gyümölcsök színeivel és ízeivel nem lehet betelni! Alkossunk belőlük könnyű, a nagy melegben is jóleső desszerteket, süteményeket, jeges finomságokat!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-05-03
0 Kedvelés

Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc

Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!