Szív torta
Hozzávalók
Tepsihez kb. 35x40 cm:
Tésztához:
Csokoládés tortakrémhez:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 170 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 150 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A tasak tartalmát egy keverőtálba öntjük, hozzáadjuk a tojásokat és a lágy margarint, majd konyhai robotgéppel (habverő) előszőr alacsony, majd a legmagasabb fokozaton kb. 2 percig keverjük. A tésztát az előkészített sütőformában egyenletesen elosztjuk, tetejét elsimítjuk. A tepsit a sütő középső részébe tesszük és a tortát megsütjük.
Sütési idő: kb. 35-40 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Sütés után a tortát süteményrácsra tesszük és a sütőformában hagyjuk kihűlni.
Krém:
A hideg tejet egy magas falú keverőedénybe öntjük, majd hozzáadjuk a krémport. Konyhai robotgéppel (habverő) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton kb. 2 percig keverjük. Az elkészült krémet tegyük egy kb. 10-12 mm Ø díszítőfejjel ellátott habzsákba.
Torta összeállítása:
A papír sütőformából kivesszük a tortaalapot, majd vízszintesen egyszer átvágjuk. Az alsó tortalapot egy tortatálra helyezzük, majd a krém kb. feléből tetszőleges halmokat nyomunk a tésztára. Rátesszük a felső tortalapot, majd a maradék krémmel díszítjük a torta tetejét. A dekorcukor lapokkal megszórjuk a tortát, majd tálalásig, legalább 2 órára, hűtőszekrénybe helyezzük.
Tippek:
Készítsünk mogyorós-csokoládés krémet: a krémporhoz felverés után keverjünk hozzá 60 g mogyorókrémet és ezzel a krémmel töltsük és díszítsük a tortánkat. Tetejére tetszés szerint szórjunk durvára vágott mogyorót.
Szív torta
Hozzávalók
kb. 12 szelet elkészítéséhez
Tepsihez kb. 35x40 cm:
Csokoládés tortakrémhez:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 170 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 150 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A tasak tartalmát egy keverőtálba öntjük, hozzáadjuk a tojásokat és a lágy margarint, majd konyhai robotgéppel (habverő) előszőr alacsony, majd a legmagasabb fokozaton kb. 2 percig keverjük. A tésztát az előkészített sütőformában egyenletesen elosztjuk, tetejét elsimítjuk. A tepsit a sütő középső részébe tesszük és a tortát megsütjük.
Sütési idő: kb. 35-40 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Sütés után a tortát süteményrácsra tesszük és a sütőformában hagyjuk kihűlni.
Krém:
A hideg tejet egy magas falú keverőedénybe öntjük, majd hozzáadjuk a krémport. Konyhai robotgéppel (habverő) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton kb. 2 percig keverjük. Az elkészült krémet tegyük egy kb. 10-12 mm Ø díszítőfejjel ellátott habzsákba.
Torta összeállítása:
A papír sütőformából kivesszük a tortaalapot, majd vízszintesen egyszer átvágjuk. Az alsó tortalapot egy tortatálra helyezzük, majd a krém kb. feléből tetszőleges halmokat nyomunk a tésztára. Rátesszük a felső tortalapot, majd a maradék krémmel díszítjük a torta tetejét. A dekorcukor lapokkal megszórjuk a tortát, majd tálalásig, legalább 2 órára, hűtőszekrénybe helyezzük.
Tippek:
Készítsünk mogyorós-csokoládés krémet: a krémporhoz felverés után keverjünk hozzá 60 g mogyorókrémet és ezzel a krémmel töltsük és díszítsük a tortánkat. Tetejére tetszés szerint szórjunk durvára vágott mogyorót.
Legújabb cikkek
Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc
Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?