
Karácsonyi diós-karamellás koszorú


Hozzávalók
Karácsonyi diós-karamellás koszorú
Karamell:
Elkészítés
Előkészítés
3 dkg vajon 3 ek. barna cukrot kissé megolvasztok és belekeverem a pörkölt diót majd kihűtöm.
Formát kivajazom.
Elkészítés
A tészta felét öntsük a kivajazott formába, szórjuk rá a dió kétharmadát és öntsük rá a tészta másik felét. Simítsuk el a tetejét és az előmelegített sütőben süssük 30-40 percig 180 C-on tűpróbáig.
Ha megsült borítsuk ki egy rácsra.
Ha teljesen kihűlt, csurgassuk rá a cukorból és tejszínből készült karamellt és szórjuk meg a maradék diódarabkákkal. (A cukrot karamellizáljuk egy serpenyőben, majd keverjük hozzá a tejszínt.)
Tárolás


Karácsonyi diós-karamellás koszorú
Hozzávalók
Karácsonyi diós-karamellás koszorú
Karamell:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés
3 dkg vajon 3 ek. barna cukrot kissé megolvasztok és belekeverem a pörkölt diót majd kihűtöm.
Formát kivajazom.
Elkészítés
A tészta felét öntsük a kivajazott formába, szórjuk rá a dió kétharmadát és öntsük rá a tészta másik felét. Simítsuk el a tetejét és az előmelegített sütőben süssük 30-40 percig 180 C-on tűpróbáig.
Ha megsült borítsuk ki egy rácsra.
Ha teljesen kihűlt, csurgassuk rá a cukorból és tejszínből készült karamellt és szórjuk meg a maradék diódarabkákkal. (A cukrot karamellizáljuk egy serpenyőben, majd keverjük hozzá a tejszínt.)
Tárolás

Legújabb cikkek

Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.


Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.


Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?