Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Karácsonyi diós-karamellás koszorú

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Karácsonyi diós-karamellás koszorú

15 dkg durvára vágott dió
3 ek. barna cukor
20 dkg liszt
13 dkg vaj
12 dkg méz
2 tk. őrölt fahéj
125 ml tej
3 db tojás

Karamell:

60 g cukor
3 ek. tejszín
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

A darabos diót megpörkölöm.
3 dkg vajon 3 ek. barna cukrot kissé megolvasztok és belekeverem a pörkölt diót majd kihűtöm.
Formát kivajazom.

Elkészítés

A tészta elkészítése konyhai robotgéppel: a puha vajat keverjük habosra a mézzel, vanillin cukorral, fahéjjal, rum aromával, egyenként adjuk hozzá a tojásokat, majd a sütőporral elkevert lisztet és a tejet felváltva keverjük hozzá.
A tészta felét öntsük a kivajazott formába, szórjuk rá a dió kétharmadát és öntsük rá a tészta másik felét. Simítsuk el a tetejét és az előmelegített sütőben süssük 30-40 percig 180 C-on tűpróbáig.
Ha megsült borítsuk ki egy rácsra.
Ha teljesen kihűlt, csurgassuk rá a cukorból és tejszínből készült karamellt és szórjuk meg a maradék diódarabkákkal. (A cukrot karamellizáljuk egy serpenyőben, majd keverjük hozzá a tejszínt.)

Tárolás

3 nap hűvös helyen.
Karácsonyi diós-karamellás koszorú

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!