Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Karácsonyi kókuszgolyó

Szükséges idő 0-20 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Karácsonyi kókuszgolyó

25 dkg darált keksz
5 dkg kókuszzsír
8 dkg kókuszreszelék
1,5 dl kókusztej
3 ek kókuszvirágcukor (lecserélhető barna nádcukorra)
2-3 dkg kesudió (durvára vágva)
2 cl rum
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

A kókuszzsírt hagyjuk szobahőmérsékletűre melegedni . A kókusztejet készíthetjük kókusztejporból is, ebben az esetben 1,5 dl vizet felforralunk és 2 ek. tejporral elkeverjük ilyenkor a kókuszzsírt és a cukrot is feloldhatjuk a meleg tejben.

Elkészítés

A hozzávalókat összekeverjük, a kókuszreszelékből csak 2 ek. teszünk a masszába , a többit félretesszük és a végén ebbe forgatjuk. A masszából dió nagyságú golyókat formázunk. Kókuszreszelékbe forgatjuk.

Tálalás

20 db

Tárolás

Hűtőben tároljuk.

Alternatív elkészítés

A kókuszvirág cukrot 5000 éve készítik, feldolgozása a mai napig nem változott. A virágok édes nektárját alacsony hőfokon kristályosra párologtatják. Ezzel a hagyományos módszerrel biztosítják, hogy a benne lévő B1,B2,B3,B6 vitamin, a kálium, magnézium, cink,vas valamint 16 féle aminosav nagy része nem vész el. Glikémiás indexe 35, ami a többi cukorhoz képest alacsony. Íze enyhén karamellás.
Karácsonyi kókuszgolyó Karácsonyi kókuszgolyó

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
5 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
32 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
124 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!