Karácsonyi kókuszgolyó
Hozzávalók
Karácsonyi kókuszgolyó
25 dkg darált keksz
5 dkg kókuszzsír
2 dkg Dr. Oetker Holland Kakaó sütéshez
8 dkg kókuszreszelék
1,5 dl kókusztej
3 ek kókuszvirágcukor (lecserélhető barna nádcukorra)
2-3 dkg kesudió (durvára vágva)
2 cl rum
Elkészítés
Előkészítés
A kókuszzsírt hagyjuk szobahőmérsékletűre melegedni . A kókusztejet készíthetjük kókusztejporból is, ebben az esetben 1,5 dl vizet felforralunk és 2 ek. tejporral elkeverjük ilyenkor a kókuszzsírt és a cukrot is feloldhatjuk a meleg tejben.
Elkészítés
A hozzávalókat összekeverjük, a kókuszreszelékből csak 2 ek. teszünk a masszába , a többit félretesszük és a végén ebbe forgatjuk. A masszából dió nagyságú golyókat formázunk. Kókuszreszelékbe forgatjuk.
Tálalás
20 db
Tárolás
Hűtőben tároljuk.
Alternatív elkészítés
A kókuszvirág cukrot 5000 éve készítik, feldolgozása a mai napig nem változott. A virágok édes nektárját alacsony hőfokon kristályosra párologtatják. Ezzel a hagyományos módszerrel biztosítják, hogy a benne lévő B1,B2,B3,B6 vitamin, a kálium, magnézium, cink,vas valamint 16 féle aminosav nagy része nem vész el. Glikémiás indexe 35, ami a többi cukorhoz képest alacsony. Íze enyhén karamellás.
Kedvencnek jelölöm
Karácsonyi kókuszgolyó
Hozzávalók
Karácsonyi kókuszgolyó
25 dkg darált keksz
5 dkg kókuszzsír
8 dkg kókuszreszelék
1,5 dl kókusztej
3 ek kókuszvirágcukor (lecserélhető barna nádcukorra)
2-3 dkg kesudió (durvára vágva)
2 cl rum
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés
A kókuszzsírt hagyjuk szobahőmérsékletűre melegedni . A kókusztejet készíthetjük kókusztejporból is, ebben az esetben 1,5 dl vizet felforralunk és 2 ek. tejporral elkeverjük ilyenkor a kókuszzsírt és a cukrot is feloldhatjuk a meleg tejben.
Elkészítés
A hozzávalókat összekeverjük, a kókuszreszelékből csak 2 ek. teszünk a masszába , a többit félretesszük és a végén ebbe forgatjuk. A masszából dió nagyságú golyókat formázunk. Kókuszreszelékbe forgatjuk.
Tálalás
20 db
Tárolás
Hűtőben tároljuk.
Alternatív elkészítés
A kókuszvirág cukrot 5000 éve készítik, feldolgozása a mai napig nem változott. A virágok édes nektárját alacsony hőfokon kristályosra párologtatják. Ezzel a hagyományos módszerrel biztosítják, hogy a benne lévő B1,B2,B3,B6 vitamin, a kálium, magnézium, cink,vas valamint 16 féle aminosav nagy része nem vész el. Glikémiás indexe 35, ami a többi cukorhoz képest alacsony. Íze enyhén karamellás.
Legújabb cikkek
1
Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.
2
Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.
3
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?