Karácsonyi muffinok
Hozzávalók
Kb. 17 db-hoz:
Vajkrémhez:
Elkészítés
Előkészítés
Elkészítés
A lisztet és a sütőport összeszitáljuk.
A tojást elkeverjük a cukorral, hozzáadjuk, az olvasztott vajat és a tejet. Hozzáadjuk a szétnyomott banánunkat, esetleg tehetünk bele fahéjat, vanília aromát, csokoládé darabokat, olajos magokat.
Beleöntjük a sütőporos lisztet.
Muffin kapszlikat helyezünk a muffin sütőbe és 12 db formában egyenlően elosztjuk.
Előmelegített sütőben sütjük, kb. 20-25 percig.
Sütési hőfok: 170°C
A porcukrot alaposan elkeverjük a vajjal, a vízzel és az aromával. Tetszés szerint ízesítjük aromákkal, színezzük.
Habzsákba töltjük, kinyomjuk a kihűlt muffinokra, díszítjük.
Tárolás
Karácsonyi muffinok
Hozzávalók
Kb. 17 db-hoz:
Vajkrémhez:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés
Elkészítés
A lisztet és a sütőport összeszitáljuk.
A tojást elkeverjük a cukorral, hozzáadjuk, az olvasztott vajat és a tejet. Hozzáadjuk a szétnyomott banánunkat, esetleg tehetünk bele fahéjat, vanília aromát, csokoládé darabokat, olajos magokat.
Beleöntjük a sütőporos lisztet.
Muffin kapszlikat helyezünk a muffin sütőbe és 12 db formában egyenlően elosztjuk.
Előmelegített sütőben sütjük, kb. 20-25 percig.
Sütési hőfok: 170°C
A porcukrot alaposan elkeverjük a vajjal, a vízzel és az aromával. Tetszés szerint ízesítjük aromákkal, színezzük.
Habzsákba töltjük, kinyomjuk a kihűlt muffinokra, díszítjük.
Tárolás
Legújabb cikkek
Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc
Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?