Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Karácsonyi muffinok

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Kb. 17 db-hoz:

1 érett banán
250 ml tej
1 tojás
6 dkg olvasztott vaj
18 dkg liszt
12 dkg cukor

Vajkrémhez:

40 dkg porcukor
22 dkg vaj
egy tk. vanília aroma
2,5 ek. víz
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

A vajat vegyük ki a hűtőből, hogy jó puha legyen.

Elkészítés

Villával szétnyomkodjuk az érett banánt.
A lisztet és a sütőport összeszitáljuk.
A tojást elkeverjük a cukorral, hozzáadjuk, az olvasztott vajat és a tejet. Hozzáadjuk a szétnyomott banánunkat, esetleg tehetünk bele fahéjat, vanília aromát, csokoládé darabokat, olajos magokat.
Beleöntjük a sütőporos lisztet.
Muffin kapszlikat helyezünk a muffin sütőbe és 12 db formában egyenlően elosztjuk.
Előmelegített sütőben sütjük, kb. 20-25 percig.
Sütési hőfok: 170°C
A porcukrot alaposan elkeverjük a vajjal, a vízzel és az aromával. Tetszés szerint ízesítjük aromákkal, színezzük.
Habzsákba töltjük, kinyomjuk a kihűlt muffinokra, díszítjük.

Tárolás

Ha díszítjük vajkrémmel, minél hűvösebb helyen tároljuk.
Karácsonyi muffinok Karácsonyi muffinok Karácsonyi muffinok

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
17 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
30 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
39 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!