Csillag 5
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Karamell krémes, kókusz párnák

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Tészta:

6 tojásfehérje
15 dkg porcukor
10 dkg liszt
10 dkg kókuszreszelék

Krém:

2 cs. karamellás pudingpor
cukor (ízlés szerint)
2 ek. liszt
6 dl tej
12,5 dkg margarin

Díszítés:

kókuszreszelék
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A fehérjékből a porcukorral kemény habot verünk, majd óvatosan beleforgatjuk a lisztet, majd a kókuszt. Bekapszlizott muffin tepsibe adagoljuk, evőkanál segítségével kb. 3/4-ig legyen a kapszli. Előmelegített sütőbe toljuk, és közepes lángon sütjük. Amikor a tészta már kérget kapott, egy kicsit kivesszük és lenyomkodjuk finoman a tetejét, hogy ne legyen púpos, gömbölyű, majd visszatesszük, és aranyszínűre sütjük.
A krém hozzávalóit (kivéve a margarint) csomómentesre keverjük és megfőzzük. Ha kihűlt beledolgozzuk a margarint. Ha minden kihűlt, levesszük a kapszlikat, a krémet nyomózsákba töltjük és bedíszítjük vele a párnákat, majd megszórjuk kókuszreszelékkel.

Alternatív elkészítés

Olyan pudingos vagy nem pudingos krémet készíthetsz hozzá, amilyet a család szeret. Bármilyen krémmel finom.
Karamell krémes, kókusz párnák Karamell krémes, kókusz párnák

Hozzászólások

huntieva@yahoo.com
gazdasszony
Dátum 2020. July. 10. 14:43
Jól néznek ki, ki fogom próbálni :-)

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
30 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
20 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
52 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!