Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Karamelles almás sajttorta

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Tapasztalatot kíván
Recept megosztása

Hozzávalók

Karamell öntet:

40 dkg kristálycukor
15 dkg vaj
2,5 dl tejszín (Hulala)

Kekszes alap:

25 dkg háztartási keksz
12 dkg olvasztott vaj

Az almás réteg:

3 db zöld alma
2 dkg vaj
2 ek. barna cukor
1 kk. őrölt fahéj

A krémsajtos töltelék:

25 dkg mascarpone
1 ek. porcukor
1 tojás
1 ek. citromlé
1 kk. vanília aroma

Tetejére:

2 dl habtejszín (Hulala)

Kell hozzá még:

1 csupor dióbél
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A karamell öntethez a cukrot kavargatva karamellizáltam, majd hozzáadtam a vajat, elkavartam, aztán a tejszínt. Na, itt nekem a cukor eléggé egy csomóba összekapta magát, de addig kavargattam, amíg elolvadt és az öntet besűrűsödött.
A kekszes alaphoz a kekszet ledaráltam, az olvasztott vajjal összegyúrtam. Egy kisebb kapcsos tortaformát kivajaztam, a masszát belenyomkodtam úgy, hogy két centis peremet is formáztam. Előmelegített sütőben 15 percet sütöttem 180 fokon.
Amíg sült elkészítettem az almás és krémsajtos tölteléket:
Az almákat meghámoztam, szeletkékre vágtam, a vajon puhára pároltam a cukorral, ízesítettem a fahéjjal.
A mascarponét habosra kavartam a tojással és a többi hozzávalóval.
Következett az összeállítás:
A kicsit hűlt kekszes alapra jó bőven karamellt öntöttem, megszórtam a durvára vágott dió háromnegyedével, erre öntöttem a párolt almát, majd a mascarponés krémet. 175 fokon 30 percet sütöttem és hagytam kihűlni, miután a hűtőbe került. Itt 4 órát pihent.
A tejszínt habbá vertem, rákentem a tortára, tetejére karamellt öntöttem és meghintettem a maradék dióval.
Karamelles almás sajttorta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
27 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
45 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
14 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!