Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Kardamomos-kakaós barackos kocka

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Hozzávalók:

6 tojás
12 dkg liszt
3 dkg vaj
1 ek. jamaikai rumaroma
1 kk. zöld, őrölt kardamom mag
12 dkg porcukor
8 nagyobb, közepesen érett sárgabarack

a tetejére:

1 ek. fenyőmag
Porcukor (a szóráshoz)
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A vajat a tojások sárgájával, és a porcukorral keverjük habosra egy robotgép habüstjében. A vaníliás cukorral, csipet sóval a tojás fehérjét keményre felverjük. Végül a lisztbe keverjük a kardamomot, sütőport, és a kakaóport. A sárgájához adagoljuk, és a rumot is beleöntjük. Robotgéppel krémessé dolgozzuk ki. Ezután egy fakanállal könnyedén belevegyítjük a tojáshabot. Vajazott, lisztezett tepsibe öntjük a tésztát. A barackokat megmossuk, félbevágjuk, és magját eltávolítjuk. Lisztbe mártjuk a belső felét, és a tésztára tesszük sorba, azért, hogy ne süllyedjen le az aljára. Fenyőmaggal szórjuk meg. Előmelegített sütőbe 170 fokon légkeverésesben 40 percig, tűpróbáig sütjük.
Kardamomos-kakaós barackos kocka Kardamomos-kakaós barackos kocka Kardamomos-kakaós barackos kocka

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
23 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
11 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
18 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!