
Kastély torta


Hozzávalók
Piskóta:
Töltelék:
Ezenkívül:
Oszlopok:
Díszítés:
Elkészítés
Elkészítés
Piskóta:
A tojássárgáját a cukorral habosra keverjük, a lisztet beleszitáljuk a sütőporral, majd a felvert tojásfehérjét óvatosan beleforgatjuk. Egy 24cm-es tortaformát kibélelünk sütőpapírral és beleöntjük a masszát és előmelegített sütőben megsütjük. Ha kihűlt kettévágjuk.
Töltelék:
5 tojássárgáját habosra keverünk 25 dkg porcukorral, 2cs vaníliás cukorral,25 dkg Ráma margarinnal. Hozzáadunk 1dl hideg tejet, 30dkg lisztet,1cs sütőport, ezután a tojások felvert habját. Lazán összekeverjük és a felét a kizsírozott tepsibe öntjük, majd a másik felébe 2evőkanál kakaót keverünk,a sárga masszára öntjük és sütjük. A kihűlt tésztát darabokra csipkedjük, és ebbe keverjük a többi hozzávalókat. 15 dkg margarint 15 dkg cukorral kikeverni a tésztába forgatni. Majd a krémes tészta darabokra teszünk 2evőkanál baracklekvárt, 2 evőkanál kakaót, 5 dkg darált diót,1dl hideg kávét. Az így kapott masszát, a kettévágott lekvárral megkent piskótába töltjük. A tetejére tálcát teszek és lenyomatom súllyal. Én két -három üveg befőttet teszek rá és pár óráig így tömörítem
Elkészítjük az oszlopokat. A kekszet apróra összetörjük,és összekeverjük a cukorral, kakaóval, margarinnal,aromával és egy pici tejjel,ha összeállt akkor négy hengert formázunk kettő hosszabbat és kettő rövidebbet. Ezután hűtőbe tesszük, amíg összeáll.
A puncstortát szépen megformázzuk. A porcukorhoz apránként adott vízzel, sűrűn folyó mázat keverünk, majd bevonjuk a tortát. A tetejét pillecukorral körberakjuk. A hengereket bevonjuk a nyújtható cukormázzal, egyenesre vágjuk és a kettő hosszút az elejére állítjuk, a két rövidebbet a tetejére. A tojásfehérjét gőz fölött felverjük cukorral jó keményre, mert ezzel tudunk ragasztani és díszíteni. A négy csokit csücskösre vágtam és az lett az ablak fehér felvert tojásfehérjével díszítettem. Pillecukorból virágokat ragasztottam a tölcsérekre és az oszlopokra a felvert habba tettem egy kevés zöld festéket és ágakat rajzoltam az oszlopokra.
Alternatív elkészítés
A puncstortát és az oszlopokat előző nap készítem el.


Kastély torta
Hozzávalók
Töltelék:
Ezenkívül:
Oszlopok:
Díszítés:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
Piskóta:
A tojássárgáját a cukorral habosra keverjük, a lisztet beleszitáljuk a sütőporral, majd a felvert tojásfehérjét óvatosan beleforgatjuk. Egy 24cm-es tortaformát kibélelünk sütőpapírral és beleöntjük a masszát és előmelegített sütőben megsütjük. Ha kihűlt kettévágjuk.
Töltelék:
5 tojássárgáját habosra keverünk 25 dkg porcukorral, 2cs vaníliás cukorral,25 dkg Ráma margarinnal. Hozzáadunk 1dl hideg tejet, 30dkg lisztet,1cs sütőport, ezután a tojások felvert habját. Lazán összekeverjük és a felét a kizsírozott tepsibe öntjük, majd a másik felébe 2evőkanál kakaót keverünk,a sárga masszára öntjük és sütjük. A kihűlt tésztát darabokra csipkedjük, és ebbe keverjük a többi hozzávalókat. 15 dkg margarint 15 dkg cukorral kikeverni a tésztába forgatni. Majd a krémes tészta darabokra teszünk 2evőkanál baracklekvárt, 2 evőkanál kakaót, 5 dkg darált diót,1dl hideg kávét. Az így kapott masszát, a kettévágott lekvárral megkent piskótába töltjük. A tetejére tálcát teszek és lenyomatom súllyal. Én két -három üveg befőttet teszek rá és pár óráig így tömörítem
Elkészítjük az oszlopokat. A kekszet apróra összetörjük,és összekeverjük a cukorral, kakaóval, margarinnal,aromával és egy pici tejjel,ha összeállt akkor négy hengert formázunk kettő hosszabbat és kettő rövidebbet. Ezután hűtőbe tesszük, amíg összeáll.
A puncstortát szépen megformázzuk. A porcukorhoz apránként adott vízzel, sűrűn folyó mázat keverünk, majd bevonjuk a tortát. A tetejét pillecukorral körberakjuk. A hengereket bevonjuk a nyújtható cukormázzal, egyenesre vágjuk és a kettő hosszút az elejére állítjuk, a két rövidebbet a tetejére. A tojásfehérjét gőz fölött felverjük cukorral jó keményre, mert ezzel tudunk ragasztani és díszíteni. A négy csokit csücskösre vágtam és az lett az ablak fehér felvert tojásfehérjével díszítettem. Pillecukorból virágokat ragasztottam a tölcsérekre és az oszlopokra a felvert habba tettem egy kevés zöld festéket és ágakat rajzoltam az oszlopokra.
Alternatív elkészítés
A puncstortát és az oszlopokat előző nap készítem el.

Legújabb cikkek

Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.


Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.


Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?