Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Kató szelet

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Tészta:

50 dkg liszt
15 dkg zsír
10 dkg kristálycukor
4 tojás sárgája
kb. 1 dl tej

Krém:

3 dl tej
15 dkg vaj
15 dkg kristálycukor
2 ek. baracklekvár

Tojáshab:

4 tojás fehérje
15 dkg porcukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Tészta elkészítése

A hozzávalókból közepes keménységű tésztát készítünk. 3 részre osztjuk, majd egyenként kinyújtjuk, és tepsi hátán megsütjük a 3 lapot.

Krém elkészítése

A 3 lap közül egyet összetörünk, és a vaníliás tejben megáztatjuk. A vajat és a cukrot habosra keverjük, majd a többi hozzávalóval összedolgozzuk.

Tojáshab elkészítése

A 4 tojás fehérjét gőz fölött kemény habbá verjük 15 dkg porcukorral.

Összeállítás

A krémet a két lap közé kenjük, majd a tetején elsimítjuk a tojáshabot.
Hideg helyre tesszük, és másnap szeleteljük fel.

Alternatív elkészítés

A tetejére reszelhetünk csokoládét, de anélkül is nagyon finom.
Kató szelet

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
23 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
83 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
19 Kedvelés
Nehézség Tapasztalatot kíván

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!