Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Kefíres kifli

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Tészta:

70 dkg liszt
2 tojás /egy a tésztába egy a tetejére/
5 dkg élesztő
200 ml tej
200 ml kefír
100 ml étolaj

Krém:

25 dkg margarin
2 evőkanál só
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A felfuttatott élesztőt a többi hozzávalóval összedolgozzuk. 8 cipót készítünk belőle. Egyenként lapostányér nagyságúra kisodorjuk, megkenjük a Ramával összekevert sóval és ráhelyezünk egy másik lapot, 12 cikkre felvágjuk, és egyenként feltekerjük kifli formára. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük helyet hagyva közöttük 35-40 percet pihentetjük. Megkenjük a felvert tojással. Megszórjuk szezámmaggal, köménymaggal. Előmelegített sütőben 180 fokon 25 -30 percet sütjük.
Kefíres kifli

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
2 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!