
Keksz sünik



Hozzávalók
Tésztához:
250 g háztartási keksz (vagy omlós keksz)
50 g porcukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
1 teáskanál Dr. Oetker Aroma rum
50 g lágy vaj vagy margarin
kb. 50-60 ml tej
Díszítéshez:
Dr. Oetker Tortadara kakaós
Dr. Oetker Dekor Toll csokoládé- és karamellízű
Elkészítés
Elkészítés:
A kekszet finomra daráljuk, majd összekeverjük a porcukorral, a vanillincukorral és a rumaromával. Hozzádolgozzuk a lágy, kis kockákra vágott vajat vagy margarint, majd apránként annyi tejet adunk a masszához, hogy összegyúrható állagot kapjunk. Gombóccá formázzuk, frissentartó fóliába csomagoljuk, és legalább 30 percre hűtőbe tesszük.
A pihentetett tésztát kb. 20 egyforma darabra osztjuk. Mindből 1-1 kis gömböt formázunk, a gömböket kissé ellapítjuk, majd körte formára alakítjuk, ezek lesznek a sünik.
A süniket megszórjuk a tortadara „tüskékkel”, végül pedig barna dekor tollal megrajzoljuk a pofijukat: szemet és orrot készítünk nekik. Tálalásig hűvös helyre vagy hűtőbe tesszük.
A pihentetett tésztát kb. 20 egyforma darabra osztjuk. Mindből 1-1 kis gömböt formázunk, a gömböket kissé ellapítjuk, majd körte formára alakítjuk, ezek lesznek a sünik.
A süniket megszórjuk a tortadara „tüskékkel”, végül pedig barna dekor tollal megrajzoljuk a pofijukat: szemet és orrot készítünk nekik. Tálalásig hűvös helyre vagy hűtőbe tesszük.
Tipp:
Kakaós kekszből is elkészíthetjük a süniket.

Kedvencnek jelölöm

Keksz sünik
Hozzávalók
kb. 20 darab Keksz sünik elkészítéséhez
Tésztához:
250 g háztartási keksz (vagy omlós keksz)
50 g porcukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
1 teáskanál Dr. Oetker Aroma rum
50 g lágy vaj vagy margarin
kb. 50-60 ml tej
A Keksz sünik elkészítése lépésről lépésre
Elkészítés:
A kekszet finomra daráljuk, majd összekeverjük a porcukorral, a vanillincukorral és a rumaromával. Hozzádolgozzuk a lágy, kis kockákra vágott vajat vagy margarint, majd apránként annyi tejet adunk a masszához, hogy összegyúrható állagot kapjunk. Gombóccá formázzuk, frissentartó fóliába csomagoljuk, és legalább 30 percre hűtőbe tesszük.
A pihentetett tésztát kb. 20 egyforma darabra osztjuk. Mindből 1-1 kis gömböt formázunk, a gömböket kissé ellapítjuk, majd körte formára alakítjuk, ezek lesznek a sünik.
A süniket megszórjuk a tortadara „tüskékkel”, végül pedig barna dekor tollal megrajzoljuk a pofijukat: szemet és orrot készítünk nekik. Tálalásig hűvös helyre vagy hűtőbe tesszük.
A pihentetett tésztát kb. 20 egyforma darabra osztjuk. Mindből 1-1 kis gömböt formázunk, a gömböket kissé ellapítjuk, majd körte formára alakítjuk, ezek lesznek a sünik.
A süniket megszórjuk a tortadara „tüskékkel”, végül pedig barna dekor tollal megrajzoljuk a pofijukat: szemet és orrot készítünk nekik. Tálalásig hűvös helyre vagy hűtőbe tesszük.
Tipp:
Kakaós kekszből is elkészíthetjük a süniket.

Legújabb cikkek
0

Indítsd változatos zabkásákkal a reggeled!
Rengeteg érvet tudunk, hogy miért fogyassz reggelire zabkását. Változatos, tápláló, egészséges…és azt mondtuk már, hogy nagyon-nagyon finom?

0

Tavaszi piknik? Készülj villámgyors sütikkel!
A Dr. Oetker sütemény alapporokkal még akkor sem kell lemondanod a frissen sült süti élményéről, ha váratlan piknik-meghívást kapsz a barátoktól.

1

Mentes desszertcsodák pudingból
Glutén- vagy laktózérzékenységgel élsz? Netán vegán étrendet követsz? Kevesebb cukrot fogyasztanál? A pudingos desszertekről neked sem kell lemondanod!

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?