Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Keksz sünik

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 20 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 20 darab elkészítéséhez

Tésztához:

250 g háztartási keksz (vagy omlós keksz)
50 g porcukor
50 g lágy vaj vagy margarin
kb. 50-60 ml tej
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés:

A kekszet finomra daráljuk, majd összekeverjük a porcukorral, a vanillincukorral és a citromhéjjal. Hozzádolgozzuk a lágy, kis kockákra vágott vajat vagy margarint, majd apránként annyi tejet adunk a masszához, hogy összegyúrható állagot kapjunk. Gombóccá formázzuk, frissentartó fóliába csomagoljuk, és legalább 30 percre hűtőbe tesszük.

A pihentetett tésztát kb. 20 egyforma darabra osztjuk. Mindből 1-1 kis gömböt formázunk, a gömböket kissé ellapítjuk, majd körte formára alakítjuk, ezek lesznek a sünik.

A süniket megszórjuk a tortadara „tüskékkel”, végül pedig barna dekor tollal megrajzoljuk a pofijukat: szemet és orrot készítünk nekik. Tálalásig hűvös helyre vagy hűtőbe tesszük.

Tipp:

Kakaós kekszből is elkészíthetjük a süniket.
A Keksz sünik látványos, sütés nélkül készíthető, vendégváró aprósütemények.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
25 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
26 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
1 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
2 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!