Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Keksz- szalámi (1)

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Keksz- szalámi (1)

50 dkg háztartási keksz tördelve
20 dkg vágott dió
2 dl folyadék (víz, tej, feketekávé)
20 dkg porcukor
25 dkg vaj vagy margarin
3-4 ek. rum (ízlés szerint)

Ezenkívül:

2 db ostyalap (20x30 cm)
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

A háztartási keksz felét ledaráljuk, másik felét kisebb darabokra törjük. A vízből, porcukorból és a vajból szirupot főzünk. Ráöntjük a tördelt keksz és a vágott dió keverékére, rumot rakunk bele, 2-3 órát állni hagyjuk.

Elkészítés

Nedves celofánra előkészítünk 2 db ostyalapot. Az ostyalapra kenjük a masszát, hagyjuk kicsit puhulni a lapot (egy- két perc), aztán a celofán segítségével, óvatosan és szorosan feltekerjük. Hűtőbe tesszük másnapig.

Tálalás

Másnap szeleteljük, kb. 1 cm-es szeletekre.
50-60 szelet lesz belőle.

Tárolás

Hűtőbe tárolva hetekig eláll.

Alternatív elkészítés

Én a kekszet nem daráltam, hanem előbb nagyobb darabokra törtem, majd a botmixerrel apróztam. Jó lett.
Keksz- szalámi (1)

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
75 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
30 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
3 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!