Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Keksz- szalámi (1)

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Keksz- szalámi (1)

50 dkg háztartási keksz tördelve
20 dkg vágott dió
2 dl folyadék (víz, tej, feketekávé)
20 dkg porcukor
25 dkg vaj vagy margarin
3-4 ek. rum (ízlés szerint)

Ezenkívül:

2 db ostyalap (20x30 cm)
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

A háztartási keksz felét ledaráljuk, másik felét kisebb darabokra törjük. A vízből, porcukorból és a vajból szirupot főzünk. Ráöntjük a tördelt keksz és a vágott dió keverékére, rumot rakunk bele, 2-3 órát állni hagyjuk.

Elkészítés

Nedves celofánra előkészítünk 2 db ostyalapot. Az ostyalapra kenjük a masszát, hagyjuk kicsit puhulni a lapot (egy- két perc), aztán a celofán segítségével, óvatosan és szorosan feltekerjük. Hűtőbe tesszük másnapig.

Tálalás

Másnap szeleteljük, kb. 1 cm-es szeletekre.
50-60 szelet lesz belőle.

Tárolás

Hűtőbe tárolva hetekig eláll.

Alternatív elkészítés

Én a kekszet nem daráltam, hanem előbb nagyobb darabokra törtem, majd a botmixerrel apróztam. Jó lett.
Keksz- szalámi (1)

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!