
Kekszes-Barackos süti


Hozzávalók
Hozzávalók:
Elkészítés
Elkészítés
Kerek tortaforma alját kirakjuk keksszel, majd a krémből annyit teszünk rá, hogy ne látszódjanak ki a kekszek. Ezt a rétegezést háromszor kell megcsinálni, úgy hogy a harmadik réteg teteje a krém legyen. Erre helyezzük rá a szeletekre vágott barackot, majd pár percre tegyük a hűtőbe pihenni.
Addig elkészítjük a zselatint. A barack levét langyosítsuk fel a gáztűzhelyen és óvatosan szórjuk bele a zselatint, lassan kevergessük, addig amíg, el nem kezd forrni, ekkor zárjuk le, és hagyjuk kihűlni addig, míg kézmeleg nem lesz. Ekkor kivesszük a sütit a hűtőből és óvatosan rácsorgatjuk a zselatint.
Egy éjszakára pihenni hagyjuk a hűtőbe, hogy a keksz megpuhuljon.


Kekszes-Barackos süti
Hozzávalók
Hozzávalók:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
Kerek tortaforma alját kirakjuk keksszel, majd a krémből annyit teszünk rá, hogy ne látszódjanak ki a kekszek. Ezt a rétegezést háromszor kell megcsinálni, úgy hogy a harmadik réteg teteje a krém legyen. Erre helyezzük rá a szeletekre vágott barackot, majd pár percre tegyük a hűtőbe pihenni.
Addig elkészítjük a zselatint. A barack levét langyosítsuk fel a gáztűzhelyen és óvatosan szórjuk bele a zselatint, lassan kevergessük, addig amíg, el nem kezd forrni, ekkor zárjuk le, és hagyjuk kihűlni addig, míg kézmeleg nem lesz. Ekkor kivesszük a sütit a hűtőből és óvatosan rácsorgatjuk a zselatint.
Egy éjszakára pihenni hagyjuk a hűtőbe, hogy a keksz megpuhuljon.

Legújabb cikkek

Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.


Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.


Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?