Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Kekszes- diós szelet

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Diós piskótához:

4 tojás
24 dkg cukor
0,3 dl olaj
1 dl tej
20 dkg dió
20 dkg liszt

Krém:

4 tojássárga
20 dkg cukor
1 l tej
50 dkg margarin
kb. 30 dkg háztartási keksz

Szóráshoz:

dió
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A diós piskótához a tojásfehérjét 10 dkg cukorral habbá verjük. A tojássárgát a többi cukorral az olajjal a tejjel kihabosítjuk, majd hozzáadjuk a sütőporos diós lisztet végül belekeverjük a fehérjehabot. Egy nagyobb tepsibe papíron lapot sütünk.
A krémhez kevés tejjel kikeverjük a tojássárgákat a pudingporral, a többi tejet a cukorral felforraljuk és megfőzzük benne a tojássárgás pudingot.
Ha kihűlt hozzákeverjük a kihabosított margarint, a krémet elfelezzük és az egyik felébe beletesszük a kakaóport.
A diós lapra rákenjük a vaníliás krémet, erre rétegezzük a kekszet, majd rákenjük a kakaós krémet. A tetejét dióval megszórjuk, vagy a szeleteket díszíthetjük fél dióval.
6-7 óra múlva szeletelhető.

Tárolás

Hűtőben.

Alternatív elkészítés

Én mindig előző nap készítem el, vagy reggel és estére már megpuhul a keksz és jól lehet vágni.
Kekszes- diós szelet Kekszes- diós szelet Kekszes- diós szelet

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
23 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
22 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
62 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!