Kelt kakaós kuglóf
Hozzávalók
Kelt kakaós kuglóf
Elkészítés
Elkészítés
2. Közben a margarint a porcukorral, a tojássárgákkal, a vaníliás cukorral habosra keverjük.
3. Ehhez hozzáadjuk a megkelt kovászt, a sót, a citrom reszelt héját, a maradék lisztet és tejet.
4. Az egészet simára dolgozzuk, 20 percig kelesztjük meleg helyen, amit átkeverés után megismételünk.
5. A megkelt tésztát kettéosztjuk. Egyik felébe kakaót szitálunk, és még hozzáadunk 3 ek. meleg tejet, összedolgozzuk.
6. Mindkét darabot henger alakúra formázzuk, lazán összetekerjük, és vajazott, lisztezett kuglófformába tesszük.
7. A formába helyezett tésztát 20 percig meleg helyen kelesztjük, majd sütés előtt a tetejét tojással megkenjük.
8. A tészta sütését a térfogat növekedéséig erős lángon, majd az átsütést közepes lángon végezzük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy jól átsült-e már.
9. A kisült kuglófot ízlés szerint szórjuk, vagy vonjuk be csokoládéval, porcukorral, vagy cukormázzal.
Kelt kakaós kuglóf
Hozzávalók
Kelt kakaós kuglóf
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
2. Közben a margarint a porcukorral, a tojássárgákkal, a vaníliás cukorral habosra keverjük.
3. Ehhez hozzáadjuk a megkelt kovászt, a sót, a citrom reszelt héját, a maradék lisztet és tejet.
4. Az egészet simára dolgozzuk, 20 percig kelesztjük meleg helyen, amit átkeverés után megismételünk.
5. A megkelt tésztát kettéosztjuk. Egyik felébe kakaót szitálunk, és még hozzáadunk 3 ek. meleg tejet, összedolgozzuk.
6. Mindkét darabot henger alakúra formázzuk, lazán összetekerjük, és vajazott, lisztezett kuglófformába tesszük.
7. A formába helyezett tésztát 20 percig meleg helyen kelesztjük, majd sütés előtt a tetejét tojással megkenjük.
8. A tészta sütését a térfogat növekedéséig erős lángon, majd az átsütést közepes lángon végezzük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy jól átsült-e már.
9. A kisült kuglófot ízlés szerint szórjuk, vagy vonjuk be csokoládéval, porcukorral, vagy cukormázzal.
Legújabb cikkek
Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc
Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?