Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Kelt kakaós kuglóf

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Kelt kakaós kuglóf

50 dkg liszt
3,5 dl tej
3 dkg élesztő
1,5 dkg cukor
8,5 dkg porcukor
5 tojássárgája
1 tojás a tetejére
10 dkg margarin
csipet só
1 citrom reszelt héja
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

1. 2 dl tejet meglangyosítunk a cukorral, majd ebbe elkeverjük az élesztőt, és hozzáadunk 20 dkg lisztet. A tetejét meghintjük liszttel, és 20-25 percig kelesztjük.
2. Közben a margarint a porcukorral, a tojássárgákkal, a vaníliás cukorral habosra keverjük.
3. Ehhez hozzáadjuk a megkelt kovászt, a sót, a citrom reszelt héját, a maradék lisztet és tejet.
4. Az egészet simára dolgozzuk, 20 percig kelesztjük meleg helyen, amit átkeverés után megismételünk.
5. A megkelt tésztát kettéosztjuk. Egyik felébe kakaót szitálunk, és még hozzáadunk 3 ek. meleg tejet, összedolgozzuk.
6. Mindkét darabot henger alakúra formázzuk, lazán összetekerjük, és vajazott, lisztezett kuglófformába tesszük.
7. A formába helyezett tésztát 20 percig meleg helyen kelesztjük, majd sütés előtt a tetejét tojással megkenjük.
8. A tészta sütését a térfogat növekedéséig erős lángon, majd az átsütést közepes lángon végezzük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy jól átsült-e már.
9. A kisült kuglófot ízlés szerint szórjuk, vagy vonjuk be csokoládéval, porcukorral, vagy cukormázzal.
Kelt kakaós kuglóf

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
9 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
37 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
9 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!